Posted on

Lepi in zdravi zobje so zelo pomembni, saj z njihovo čistočo pokažemo drugim kako resno jemljemo našo higieno prav tako pa lahko lep nasmeh nasmeji tudi druge, ki so okoli nas. Zobje so prav tako tudi z nami do smrti zato le skrbimo za njih kar se da. Ponavadi pa pride do kakšnih komplikacij kot so na primer izpad oba zaradi določenih razlogov in tako izgubimo svojo samozavest. Nihče si ne želi biti brez zob kajne? Zato pa je tukaj implantat, ki je čvrst in funkcionalen nadomestek.

implantat

 

Implantat je torej nadomestek, ki se ga težko loči od pravega zoba prav tako pa preprečuje nadaljnjo izgubo kosti, ker na njo deluje stimulativno in ohranja volumen tako kot pravi zob. Preden se odločite za implantat se pozanimajte z svojim zobozdravnikom ali ste za to pravi kandidat, kajti vsi se žal tega ne morejo udeležiti. Zakaj pa ne? Pri tistih, ki imajo slabo ustno higieno jim implantat ne bo mogle pomagati nič, saj niso odporni proti zobnim oblogam, kar pomeni, da jih lahko tako kot navaden zob napadejo bakterije kar pa je potem vzrok za implantni mukozitis in periimplantitis. Obvezna je tudi kontrola a štiri do šest mesecev po tem, ko vam kirurg vstavi implantat.

Lepi zobje vam bodo priskrbeli veliko samozavesti in veselja do smejanja, ker vas ne bo sram pokazati kakšne zobe imate. Zato res skrbite za svojo ustno higieno in si po obrokih poskusite umiti zobe če imate možnost, če ne pa vsaj zjutraj in zvečer pred večerjo. Prav tako pa če si po večerji umijete zobe ne boste imeli dodatne lakote in želje po kakšnih sladicah, saj bo telo zaradi mentola to misel zavrnilo. Če pa imate vprašanja glede na temo implantat, se pozanimajte več o tem na spletni strani Clarus Dental, ki vam bodo rade volje pomagali in odgovorili na vprašanja.