Posted on

Kje spimo je še kako pomembno. Spanje na kavču, niti približno ni enako spanju na postelji, ki je udobna in ima udobno ležišče. Ležišča za postelje so različna, od takih bolj trdih, do takih, ki se kar pogreznete vanj. Udobje, ki vam ga nudi ležišče je odvisno tudi od materiala. Najboljše je ležišče iz ekoloških materialov, saj je tako ležišče dihljivo, udobno in cenovno ugodno. Eden izmed slovenskih podjetij, ki prodaja ležišča ima na voljo ležišče iz lateksa. Slovenski proizvod, ki je izdelan z veliko mero skrbnosti do okolja. 100% naravni lateks in prevleka iz bombaža, dajeta ležišču svojevrsten pečat. Postopek izdelave je brez škodljivih kemikalij, zato je popolnoma varen za uporabnika in prijeten za tiste z zdravstvenimi težavami.

lezisca

 

Ko se boste odločali za nakup ležišča, upoštevajte, da cena ni vedno merilo za kakovost. Ležišče iz ekoloških materialov je dostopno po zelo ugodni ceni, le malo morate poiskati ponudnika, katerega podjetje deluje po principu fair trade, kar pomeni poslovanje brez posrednikov. Tako vam bodo lahko priskrbeli udobno in kvalitetno ležišče po najnižji možni ceni.

Pri izbiri ležišča pa ne glejte le na ceno in materiale, ampak tudi na udobje, ki vam ga nudi. Ko greste v trgovino, se s prodajalcem dogovorite, da vam dovoli, da se uležete na vse postelje in tako sprobate, katero ležišče vam najbolj ustreza. Pozorni bodite, kako se počutite ko se uležete, kako, ko se usedete, kakšne imate občutke, ko že nekaj časa ležite na ležišču. Pomembno je, da ležišče podpira celotno telo in razbremeni hrbtenico, ne glede na velikost in tip postave . V vsaki legi v spanju vam mora nuditi veliko mero udobja.

Glede na to, da velik del življenja prespimo, ali pa ga vsaj preležimo, je zelo pomembno kje ležimo. Naj pri izbiri vašega ležišča ne igra glavne vloge cena, ampak tudi drugi dejavniki, ki so zelo pomembni, za dosego udobja, ki si ga želite.