Posted on

Zelo dobra izbira za vsa gospodinjstva je klima brez zunanje enote, saj montaža klime z zunanjo enota pri nekaterih objektih ni omogoča ali pa je zelo težko izvedljiva. Velika izbira klime brez zunanje enote se nahaja na spletni strani eMunida, ki vam zagotavlja le kvalitetno izdelane produkte. Torej kjer zunanja enota ni mogoča, ali pa bi ta uničila zunanji izgled stavbe, je klima brez zunanje enote prava rešitev, ki pa ima posebnost, da se proces hlajenja ali pa ogrevanja nahaja le v eni napravi in spada zato v skupino monoblok klimatska na prava z dvema cevema kjer poteka izmenjava zraka.

klima brez zunanje enote

Čeprav klima brez zunanje enote deluje podobno kot split klima, vendar klima brez zunanje enote ima še upravljalnik in kondenzator združen v eno. Mogoče je ta klima tudi malo glasnejša, saj se v njej nahaja kompresor, vendar se dan danes najde tudi že bolj tihe, ker se je tehnologija toliko razvila, da lahko najdemo tudi bolj tihe. Če želimo, da bo naša klima brez zunanje enote delovala potem potrebujemo imeti v zid zvrtani dve luknji (premer 16-20 cm), da gre čez eno luknjo zunanji zrak čez drugo pa segret zrak v zunanjost. Potrebno jo je namestiti zunanji zid objekta, zaradi tega, da lahko zvrtamo dve luknji, težje izvedljivo pa je to opraviti na betonskih zidovih.

Torej če ne želite imeti zunaj stavbe zunanjo enoto potem je klima brez zunanje enote prava odločitev za vas, saj vam ne bo kvarila zgleda. Najprej pa se pozanimajte kakšno klimo moramo izbrati in ali bo napravo sploh mogoče dati v nape stanovanj in ne kupimo nič preden se ne pozanimamo ali pa se posvetujemo z zaposlenimi v eMunida, saj je to zelo dobro podjetje zaupanja vredno in vam bo rade volje pomagala tudi če imate kakšno vprašanje glede klime na zunanjo enoto in njeno uporabo.