Posted on

Vas zanima več o možnostih zobnega implantata in o vseh možnostih načina zdravljenja vaših zob. Preberite si nekaj podrobnostih kako poteka postopek namestitve zobnega implantata. Implantati so dosegljivi in ne predstavljajo več dolgih čakalnih vrst za izdelavo in namestitev. Zobni implantat pa še vedno kot pravijo drži svojo ceno in lahko predstavljajo velik strošek predvsem če gre za umestitev večih zob na enkrat. Postopek kako zobni implantat zobotehnik ali zobni kirurg umesti obstaja več.

Vsekakor najprej zobni tehnik opravi rentgen vaših zob in vaše sklenine, da se pred operacijo prepriča da vaša dlesen dopušča umestitev zobnega implantata. Zobni implantat zobotehnik izdela po odtisu, ki vam ga vzame. Ko zobni implantat nastane se z zobnim tehnikom dogovorite za poskusno probo kjer določite barvo in postavitev zoba. Po vseh meritvah in določanju barve vam zobni kirurg vstavi kovinski nastavek v vašo dlesen. Po vstavitvi nastavka je potrebno počakati nekaj dni da se rana zaceli in da se zopet preveri ali je vaše telo dobro sprejelo nastavek. Veliko krat se zgodi, da telo nastavka ne sprejme ali pa se oklica dlesni močno vname in zagnoji.

Takrat je potrebno čim preje poiskati strokovno pomoč, da se rana očisti in preveri zakaj prihaja do težav umestitve nastavka na katerega bo pričvrščen vaš zobni implantat. Ko se rana dobro zaceli vam vaš zobni kirurg z posebnimi lepili pričvrsti vaš zobni implantat na nastavek, ki je nameščen v vaši dlesni. S tem je postopek končan in vaš ugriz in nasmeh zopet popoln. Svetujejo vam, da se med procesom dobro zaščitite pred predelom ust, da ne prihaja do okužb ali prehlada zoba in dlesni saj le to precej upočasni proces zdravljenja. Pri umestitvi nastavka in kasneje umestitvi zobnega implantata pa zobni kirurg z malenkostnimi popravki le še izboljša prileganje vašega novega zoba. Ne odlašajte z težavami in si priskrbite svoj zobni implantat.