Posted on

Popolnoma naraven izdelek, katerega glavna sestavina je smrekova smola se imenuje smrekovo mazilo – cena 60 ml pakiranja znaša 5 evrov. Smrekovo mazilo se izdeluje že od leta 1990. Vse sestavine so naravne, 75% sestavin pa je iz ekoloških. Obstaja še 150 ml smrekovo mazilo (cena 12 evrov) in pa 500 ml smrekovo mazilo (cena 30 evrov). Sestavine so smola iglavcev, čebelji vosek, palnova mast, sončnično olje in bučno olje.

Zdravilne prednosti smrekove smole

Smrekova smola se že stoletja uporablja v tradicionalni medicini. Danes sodobna znanost začenja odkrivati zdravilne lastnosti te naravne snovi. Smrekova smola ima širok spekter zdravilnih učinkov, od krepitve imunskega sistema do boja proti kožnim okužbam.

Krepitev imunskega sistema

Smrekova smola vsebuje spojine, ki spodbujajo imunski sistem in pomagajo ohranjati njegovo vrhunsko delovanje. Študija je pokazala, da smrekova smola vsebuje snovi, ki delujejo kot antioksidanti in pomagajo ščititi celice pred poškodbami, ki jih povzročajo prosti radikali. Zaradi tega je smrekova smola učinkovito orodje za preprečevanje in zdravljenje prehladov ter drugih bolezni, ki jih povzroča oslabljena odpornost.

Smrekovo mazilo cena

Borec proti okužbam kože

Smrekova smola vsebuje tudi antibakterijske spojine, ki lahko pomagajo v boju proti okužbam kože, kot so akne in ekcemi. Študija je pokazala, da so te spojine še posebej učinkovite pri zaviranju rasti bakterije Staphylococcus aureus, ki je eden najpogostejših povzročiteljev okužb kože. Ista študija je pokazala tudi, da je smrekova smola učinkovita pri zmanjševanju vnetja, ki ga povzročajo te bakterijske okužbe, zato je učinkovito orodje za zdravljenje kožnih bolezni, kot so akne in dermatitis.

Sredstvo proti bolečinam

Smrekova smola se je izkazala tudi kot učinkovito sredstvo proti bolečinam. V študiji so preučevali učinke lokalne uporabe smrekove smole na miših s simptomi, podobnimi artritisu. Rezultati so pokazali, da je zdravljenje s smrekovimi smolami bistveno bolj zmanjšalo vnetje, otekanje in bolečine, povezane z artritisom, kot pri skupini s placebom, ki ni bila deležna zdravljenja. Ti rezultati kažejo, da bi lahko smrekove smole uporabili kot alternativno terapijo za obvladovanje kronične bolečine, ki jo povzroča artritis ali druge vnetne bolezni

Zaključek

Smrekovo mazilo je popolnoma naraven izdelek, za katerega so v preteklosti ugotovili, da je koristen pri zdravljenju različnih kožnih bolezni, hkrati pa spodbuja splošno zdravje in dobro počutje. Njena glavna sestavina – smrekova smola – je pridobljena iz drevesnega lubja, ki ohranja njene zdravilne lastnosti, hkrati pa jo je lažje neposredno nanesti na kožo ali lase. Ob pravilni uporabi bi lahko Smrekovo mazilo dalo odlične rezultate.