Posted on

Wifi domofon lahko izboljša varnost in udobje v vseh vrstah nepremičnin. Od pisarn in stanovanjskih stavb do zaprtih naselij in industrijskih objektov, lahko vsaka lastnina, ki zahteva upravljan dostop obiskovalcev, izkoristi prednosti, ki jih nudi domofon na wi-fi povezavo. Domofon je elektronska naprava, ki omogoča dvosmerno komunikacijo med ljudmi. Domofonski sistemi tudi omogočajo ljudem v stavbi, da obiskovalcem omogočijo dostop do posesti tako, da na daljavo odprejo vrata.

Wifi domofon

Ko je pretežko ali drago napeljati ožičenje po celotni stavbi, lahko namestite wifi domofon. Brezžični domofoni temeljijo na nevidnih radijskih frekvencah, znanih kot spekter, ki prenašajo signal, ki omogoča delovanje vseh brezžičnih naprav. Ali lahko brezžični domofon prenaša zvok, video ali oboje, je odvisno od uporabljenega dela spektra, znanega tudi kot “pas”. Današnji ponudniki brezžičnih omrežij uporabljajo nizkofrekvenčne pasove (pod 3 GHz), ki se uporabljajo tudi za prenos avdio in video signali brezžičnih domofonov.

Če razmišljate o brezžičnem domofonskem sistemu, ne pozabite vprašati ponudnika domofona, kako wifi domofon deluje. Če interkom uporablja WiFi ali mobilno povezavo (na primer 4/5G), te signale preizkusite na mestu, kjer nameščate interkom.

Signale WiFi lahko zlahka prekinejo zunanji dejavniki, kot so električne motnje. In mobilne povezave pogosto zahtevajo komercialne načrte, ki vzdržujejo stalno visokopasovno povezavo z mobilnim omrežjem. Zato priporočamo, da wifi domofon povežete neposredno z internetom prek ethernet kabla.

Razlika med žičnim in brezžičnim interkom sistemom je njegova povezava z internetom. Vsi domofoni zahtevajo neko obliko ožičenja – nekateri samo potrebujejo več ožičenja kot drugi. Stroškovno učinkoviti domofonski sistemi za zgradbe zahtevajo samo ožičenje na lokaciji, kjer so nameščeni. Potrebovali boste na primer ožičenje za napajanje interkoma in povezavo z vašo elektronsko ali magnetno ključavnico. Drugi domofoni zahtevajo ožičenje po celotni stavbi. Na primer, morda boste morali napeljati napeljavo od vsake podpostaje nazaj do bazne postaje na vhodu v posest.

Nekateri domofoni poleg prenosa zvoka prenašajo tudi video. Idealen video domofon ima vgrajeno kamero, lahko pa uporabite tudi zunanjo kamero. Prikazovanje videoposnetkov zahteva ločeno strojno opremo, ki jo boste namestili na različnih lokacijah po celotni stavbi. Ker video zahteva večjo pasovno širino kot zvok, je najbolje, da video wifi domofon povežete neposredno z internetom. Ko kupujete video domofon za vašo stavbo, razmislite o sistemu, ki pošilja video klice na pametne telefone. To najemnikom omogoča, da vidijo, kdo je pred vrati, in omogočijo dostop od koder koli. Prav tako vam prihrani denar, saj vam ne bo treba kupiti in namestiti strojne opreme v enoti.