Posted on

Vas zanima, kaj vam je namenila usoda, kaj vas bo v prihodnosti doletelo in kako bo to vplivalo na vas, na vaše odnose z bližnjimi? Se sprašujete, ali boste končno našli srečo v ljubezni, kako bo z vašimi financami in podobno? Pri vseh takih in podobnih vprašanjih vam lahko zelo pomaga astrologija. Pa sploh veste, kaj je to astrologija? Večina ljudi si namreč pod tem pojmom predstavlja človeka, ki bere iz kart, kavne usedline ali še česa drugega in na podlagi tega napove, kaj vas čaka na različnih življenjskih področjih. Nekateri menijo, da gre pri tem le za prevaro in da v resnici ne more nihče kar videti v našo prihodnost.

A dejstvo je, da so že stara ljudstva imela neke vrste napovedovanje usode. Opazovali so nebo in nebesne pojave, da bi dobili odgovore na vprašanja o vplivu nebesnih teles na kralja, naravo in državo. Mezopotamci so menili, da imajo planeti božanske lastnosti, Babilonci so naredili sistem zodiaka iz dvanajstih ozvezdij. Aristotel in Platon sta trdno verjela v povezavo zemeljskih pojavov in gibanjem nebesnih sfer. Ptolemaj je napisal zelo uporabno in dolgo časa vplivno knjigo Tetrabiblos, na katero so se dolgo opirali pri svojih razlagah astrologije. Veljala je za temeljno knjigo arabske in zahodne astrologije. V Rimu so bili glede na to, kdo je vladal, astrologi zelo cenjeni ali pa osovraženi. Arabce je astrologija pritegnila v 8. in 9. stoletju. V srednjem veku je svoj vzpon doživela tudi v Evropi, astrologi so kraljem svetovali glede najrazličnejših stvari. Ko je Gutenberg izumil tiskarski stroj, so tudi astrološke knjige postale dostopnejše širši množici ljudi, to pa je pripomoglo tudi k hitrejšemu razvoju astrologije.

Astrologija kot veda se ukvarja z znanstvenim preučevanjem položaja in gibanja nebesnih teles ter življenjem na Zemlji. Da bi kar se da celostno in čim bolj podrobno obravnavala človekovo bivanje na Zemlji, svoje znanje vse pogosteje prepleta s spoznanji psihologije in psihoterapije. Interdisciplinarni pristopi in spoznanja omogočajo podrobnejši in natančnejši pogled v prihodnost. Sicer nobeno znanje ali pristop ni popolnoma pravilno ali popolnoma napačno, z vsakodnevnim učenjem in poglobljenim študijem ter z odkrivanjem novih metod pa astrologija lahko napreduje in nudi kakovostnejšo obravnavo.