Posted on

Če ste velik oboževalec dobrih vin, bo vinska vitrina pravi nakup za vas. Vinoteke že kar nekaj časa niso le v lasti restavracij in vinskih kleti. V današnjem času, si lahko vsak privošči varčno in kvalitetno vinoteko. Vinska vitrina je v ponudbi lahko vgradna ali samostojna, lahko pa izberete tudi police za vino. Na voljo so tudi vsi rezervni deli in dodatna oprema. Če ste ljubitelj dobrega in kakovostnega vina, si najbrž želite, da je vaše vino skladiščeno v najboljših možnih pogojih. Vitrina bo tako poskrbela za ustrezno shranjevanje vinskih steklenic na primerni temperaturi in svetlosti. Izberete si lahko tudi vgradno vinoteko za reprezentativno shranjevanje alkoholnih pijač, ki lahko služi kot lep dodatek za vaš prostor.

vinska vitrina

S primernim shranjevanjem in primerno temperaturo si lahko zagotovite, da boste ohranili bogato aromo vina. Poleg tega lahko vinska vitrina tudi navduši vaše goste z njenim elegantnim in popolno izdelanim izgledom.

Za nekoliko manj zahtevne uporabnike  ponujajo tudi različna stojala in police iz kvalitetnih bambusovih palic. Stojalo za vino je odličen dodatek pohištva za ljubitelje vina s stilom. Ker je zasnovan enostavno, lahko svoje vino razstavite kjerkoli v vašem domu.

Najbolj na užitek pri pitju vina vpliva njegova temperatura. Najbolj pomembni so dejavniki kot so temperatura, zračna vlaga in svetloba. Vinska vitrina mora zagotavljati ustrezno notranjost, kar pomeni, da nudi zaščito pred UV svetlobo in tresljaji. Dobro je tudi da ima funkcijo za ročno nastavljanje temperature.

Aroma vina se razlikuje glede na vrsto vina, odvisna pa je tudi od hrane, ki jo uživamo poleg in letnega časa. Naj bi veljalo, da se morajo rdeča vina piti nekoliko toplejša kot pa bela. Peneče vino in šampanjec, pa morata biti dobro ohlajena, saj tako njun okus pride najbolje do izraza. Tako vam bo vinska vitrina nudila, da bo vaše vino vedno ohlajeno na ravno pravi temperaturi.