Posted on

Rehabilitacija po možganski kapi je izjemno pomembna zaradi hitrega in dobrega okrevanja pacienta, ki se čim prej postavi na noge in v normalno življenje, boljše je in boljši so učinki. Pomembno je, da jo izvede izkušen terapevt, ki zna tudi pristopiti k takemu pacientu, saj bo njegovo obnašanje bistveno drugačne, več bi imel strahu in panike. Rehabilitacija po možganski kapi, ki jo izvaja tudi podjetje, ki ga najdete na naslovu https://therapia-dom.si/fizioterapija-na-domu/fizioterapija-pri-bolnikih-po-mozganski-kapi/ , poteka lahko doma in je tako najbolj učinkovita, saj pacientu ni treba nikamor iti, bolje se počuti in bolj je varen pred okužbami.

rehabilitacija po možganski kapi

Možganska kap lahko nastane zaradi več vzrokov in jo največkrat povzročita strdek ali krvavitev v možganih. Pacient, ko preživi tak napad in operacijo, nujno potrebuje posebno nego, da se vrne v svet normale, saj sem u zgodijo drastične spremembe in rehabilitacija po možganski kapi je terapija, ki bo k temu resnično ter trajno tudi pripomogla.

Nikakor ni dobro, da takega pacienta prepustimo njemu samemu ali zgolj v oskrbo družini, ki ni  strokovno usposobljena za delo s takim bolnikom, ki potrebuje tretma, kot je strokovna rehabilitacija po možganski kapi.

Nekateri deli možganov so po možganski kapi lahko zares močno prizadeti in je potreben poseben pristop k rehabilitaciji. Terapevt bo pacienta pregledal in najprej ugotovil stanje, v katerem je, nato bo  skrbno načrtoval njegovo zdravljenje ter napredek spremljal in sproti prilagajal terapijo glede na situacijo.

Rehabilitacija po možganski kapi je usmerjen k temu, da pacientu pomaga pri motoriki, razumevanju, ponovnemu učenju že pozabljenega in vzpostavitvi novega živčnega sistema v telesu, da se lahko informacije pretakajo od možganov v telo in obratno nemoteno.  To traja precej časa in oseba, ki se ukvarja s pacientom mora imeti veliko potrpežljivosti ter volje in veselja do ljudi. Vedeti tudi mora, kaj dela in da je vztrajnost tista, ki bo prinesla rezultate. Možganska kap lahko pusti posledice kot so oslabelost vida, delna ohromelost, nezmožnost zaznavanja.