Posted on

S staranjem ustnice izgubljajo mladosten videz in volumen, zato lahko z uporabo polnila hialuronske kisline ustnicam na naraven, varen in učinkovit način povrnemo volumen, elastičnost ter mladosten videz. Če se odločite za povečanje ustnic, izveste več na estetika-medart.si/storitve/povecanje-ustnic/.

Trenutno na trgu obstaja več različnih polnil s hialuronom. V centru Estetika Medart za povečanje ustnic uporabljajo polnila proizvajalcev Teosyal, Restylane in Juvederm, ki so se izkazala, da so najboljša izbira.

povečanje ustnic
Povečanje ustnic je pol-trajen postopek, ki se ga ponavlja vsake pol leta.

Zakaj izbrati povečanje ustnic s polnilom iz hialuronske kisline?
Strokovnjaki so si enotni, da imajo popoln nadzor nad količino vbrizgane snovi, kar pomeni, da ima zdravnik nadzor nad obsegom volumna ustnic. Na ta način lahko ohranite naraven videz ustnic in se hkrati odločite za postopno povečanje ustnic. Na drugi strani pa lahko pričakujete tudi manj modric, saj v primerjavi z drugimi dermalnimi polnili hialoron povzroča manj oteklin in modric. Učinki polnila trajajo približno pol leta, potem je treba postopek povečanja ustnic ponoviti.

Povečanje ustnic – potek samega postopka
Zdravnik vam pred vbrizganjem polnila uporabi topični ali lokalni anestetik, ki ga na ustnice nanese v obliki kreme. Sledi natančno označevanje območij, ki jih želite korigirati. Za vbrizgavanje hialuronske kisline v ustnice uporabi zelo fino in tanko iglo. Samo mesto vboda po vbrizgavanju lahko hladite z ledom, kar olajša nelagodje in prav tako pomaga nadzorovati obseg otekline. Povečanje ustnic je moč opaziti takoj, ko oteklina uplahne, pa ustnice čutite popolnoma naravno. Sam poseg traja približno 15 minut, pri katerem običajno zadostuje 1 ml polnila. Stranski učinki povečanja ustnic so krvavitev iz mesta vbrizgavanja, oteklina in podplutbe ter pordelost in občutljivost na mestu vbrizganja.

Povečanje ustnic – koliko časa so vidni učinki?
Pri večini strank učinki trajajo približno šest mesecev, potem je treba povečanje ustnic ponoviti. Čas trajanja učinka je seveda v veliki meri odvisen tudi od strukture posameznikove kože, njegovega načina življenja in starosti ter tehnike vbrizgavanja.