Posted on

Les alu okna so lesena naravna okna ojačana z aluminijem in jih dobite tukaj https://www.gasper.si/les-alu-okna. Gre za naravna okna izjemno lepega izgleda ter trdna, saj se ne krivijo. Seveda lahko kupite tudi samo lesena okna ali pa izdelana izključno iz aluminija, če so vam taka všeč. Največkrat se za aluminijasta odločajo podjetja zaradi prestižnega izgleda, za lesna pa gospodinjstva, saj so domača in topla. Ko kupite les alu okna, vam jih tudi v enem dnevu vgradijo v novogradnjo ali zamenjajo stara okna v vaši hiši.

 les alu okna

Les alu okna imajo hkrati izgled lesa in kovine, ki se srebrno sveti kot srebro, zato so lahko na zunaj drugačna kot znotraj. Saj so obita z aluminijem, ki je odporen na praske in udarce ter tudi vlago, zato dobro tesnijo in ne prepuščajo vlage, kot lahko to storijo samo lesena okna. Čeprav lesena okna dejansko dihajo, ker so živ material in se izjemno hitro prilagodijo vlagi ter se posušijo, vendar lahko rahlo se napnejo zaradi tega ali se skrčijo.

Les je pač živ, medtem, ko so les alu okna dosti bolj stabilna in jih lahko izdelajo tudi precej velika. Če hočete tudi preko vse stene, ko je to v navadi pri modernem dizajnu v pasivnih in nizko energijskih hišah. Tam bodo les alu okna še najbolj prišla do izraza. Naredijo jih seveda vedno po naročilu točno tako, kot so v načrtu oziroma so obstoječa okna.

Priporočajo se tri stekla v njih, da boste res imeli super izolacijo in ne bo nobena toplota uhajala skozi okna, hkrati pa taka okna zadržijo večino sevanja, sonce in tudi razne signale od zunaj, kar je dobro, saj bo vaš dom manj podvržen modernemu smogu od električnih in drugih naprav, ki nas obkrožajo in nam kratijo zdravje. Življenje s takimi okni bo kakovostno in prijetno ter svetlo.