Posted on

Kožna znamenja so v večini primerov estetski problem, zato se za njihovo odstranjevanje odloči veliko ljudi. Poleg tega pa lahko njihove spremembe vodijo v nastanek bolj kompleksnih zdravstvenih problemov. Lasersko odstranjevanje znamenj po ugodni ceni zato opravljajo tudi v Dermatološki ambulanti, kjer se svojim pacientom zelo temeljito posvetijo. Poleg samega odstranjevanja kožnih znamenj z najnovejšo lasersko tehnologijo, svojim strankam nudijo tudi posvetovanja in preventivne preglede, ki so nujni za ohranjanje zdravja in vitalnosti kože. Z rednimi dermatološkimi pregledi lahko namreč pravočasno odkrijemo potencialno nevarna znamenja in jih tudi odstranimo. Na vsakemu posamezniku pa je, da izvaja redno samopregledovanje in ob morebitnih spremembah takoj obiščejo zdravnika specialista.

Spoznajte lasersko odstranjevanje znamenj

Lasersko odstranjevanje znamenj je povsem neinvazivna, varna in neboleča metoda odstranjevanja kožnih nepravilnosti, ki je dovolj učinkovita, da se znamenje ne pojavi ponovno. Sam postopek je priljubljen tudi zato, ker na koži praktično ne pušča vidnih brazgotin. Zato je posebej priporočljiv pri znamenjih na obrazu, kjer si predvsem iz estetskih razlogov le teh ne moremo dovoliti.

Postopek se izvede v ambulanti, s pomočjo medicinskega laserja, s katerim upravlja strokovno usposobljena oseba. Odstranitev je hitra, neboleča, mesto, kjer je bilo znamenje, pa se hitro in učinkovito zaceli. Po laserski odstranitvi kožnih nepravilnosti vam dermatolog da tudi natančna navodila, kako predel negovati. Po potrebi vam predpiše ustrezne kreme in ostala sredstva, ki še dodatno izboljšajo samo okrevanje in celjenje.

V primerih, da lasersko odstranjevanje znamenj ni primerno, pa se opravi kirurški poseg. Ta poteka v lokalni anesteziji in traja približno 20 minut. Pri tem se zareže tako globoko, da se učinkovito odstrani celotno znamenje in nekaj zdravega okoliškega tkiva. To je tudi razlog, da po samem postopku nastane nekoliko večja brazgotina. Vendar pa zahvaljujoč sodobnim metodam ta ni tako zelo moteča. Kateri postopek je primeren za vas bo določil zdravnik, ki vam bo predstavil tudi vse potrebne informacije.