Posted on

Počitniške prikolice so že od nekdaj, in še vedno ostajajo, priljubljena oblika preživljanja dopusta. Ker pa je poleti, ko se največ ljudi odloči za počitnice, zelo vroče, je klima za prikolico še posebej pomembna. Klime, ki jih namestite na svojo počitniško prikolico so nujna oprema za vse, ki cenijo udobje. Ker je na trgu več vrst klim, je izbire veliko in včasih je izbira zelo težka. Preberite si, na kaj je dobro biti pozoren pri nakupu klime, da vam bo čim bolj služila na dopustu.

Za kakšno klimatsko napravo se odločiti?

Klima za prikolico ali pa ostala počitniška vozila, kot so avtodomi, je nujna dodatna oprema. Poskrbela bo, da se boste tudi v najbolj vročih dnevih lahko ohladili in v se v ohlajenem prostoru spočili ali prebrali najljubšo knjigo.

Ko izbirate klimo za prikolice ali avtodome, je dobro da se odločite za stropno klimo. Ta ne bo zavzela veliko prostora, ker pa je na stropu, ne bo omejevala že tako majhnega prostora. Obstajajo klime večjih in manjših dimenzij, ki so posledično bolj ali manj težke. Vsekakor se je dobro odločiti za čim manjšo in lažjo klimo, ki bo ohlajala prostor. Prav tako se morate prepričati, da je klima dovolj zmogljiva, da uspešno ohlaja celoten prostor. Pri tem izberite tako klimo, ki bo imela možnost nastavitve pretoka zraka na vse strani in nastavitev pihanja zraka. Nekatere starejše klime morda nimajo možnosti daljinskega upravljanja, vendar so novejše klime že generalno vse opremljene z daljincem, ki bo poskrbel za enostavno upravljanje klime.

Klima za prikolico pa ne bo uporabna, če bo preveč glasna. Nekatere klime v času delovanja povzročajo velik hrup. Zato se, preden se odločite za nakup klime prepričajte, da klima ni preveč glasna. To boste opazili predvsem pomoči, ko bo vse tiho. In če je klima res kvalitetna, vam ne bo kratila nočnega spanca.

Na koncu pa je tu še poraba električne energije. Ker ste s prikolico na poti in morda v nekaterih primerih nimate vedno dostopa do električne napeljave, je dobro, da klima za prikolico ne porablja veliko energije. Zato se odločite za tisto, ki bo čim manj obremenjevala vaše omrežje.