Posted on

Že pred mnogimi leti, ko je vsa kozmetika temeljila na sestavinah iz narave so vedeli, da ima breza številne zdravilne učinke. Danes so le ti združeni v brezin hidrolat, ki ga dobite na spletni strani https://www.chicatella.si/izdelek/hidrolat-breze/. Izdelek je namenjen predvsem ljudem z atopično, vneto in razdraženo kožo. Njegova uporaba pa se priporoča tudi vsem tistim, ki se srečujejo s suho kožo, saj hidrolat s svojim delovanjem vrača občutek udobja. Deluje tako, da kožni povrhnjici povrne mikrobiološko ravnovesje.

Zdravilne lastnosti brezinega hidrolata

Brezini izvlečki se uporabljajo predvsem za nego suhe in utrujene kože, za uspešno doseganje upočasnitve procesa staranja kože, zmanjševanje oteklosti, ožanje por, pomaga pa celo pri zdravljenju vnetij kože in aken. S svojim delovanjem pozitivno vpliva na proces regeneracije kože in tako k hitrejšemu celjenju ran, ureznin in drugih poškodb.

hidrolat 1

Pretirano umivanje in uporaba mil ruši naravni pH kožne povrhnjice, s tem pa uničuje naravno mikrofloro, ki nas sicer ščiti pred škodljivimi vplivi iz okolja. pH kožne povrhnjice je namreč nekoliko kisel, voda in mila pa so bazična, zato na koži pride do neravnovesja. Brezin hidrolat pa ima vrednost pH 3,5 ter tako koži vrača njeno naravno kislost. Tako mikroorganizmi zopet pridobijo za svoje življenje idealne pogoje, s tem pa tudi možnost opravljanja svoje funkcije, ki je zaščita kože. Izdelek obstaja v obliki razpršila – po umivanju si izvleček iz brezinih popkov enostavno z razpršilom nanesete na kožo. Tako za zdravje in lep izgled vaše kože naredite več kot si lahko mislite.

Chicatellin hidrolat iz breze vsebuje le naravne sestavine, ki jih pridobijo z destilacijo organso raščenih brezovih popkov. Koža je, zaradi svoje naloge zunanje bariere, vsakodnevno izpostavljena številnim škodljivim vplivom. Zato je prav, da ji uslugo povrnete in zanjo primerno poskrbite. Z uporabo kakovostnih naravnih izdelkov se boste vašo kožo negovali in razvajali točno tako, kot si zasluži. Brez nje kakovostno življenje namreč ne bi bilo mogoče. Zato se ji primerno zahvalite.