Posted on

Kot pove že ime, je dodatno zdravstveno zavarovanje namenjeno dopolnjevanju vašega obstoječega zdravstvenega zavarovanja. Z njim lahko krijete stroške, ki jih vaše redno zdravstveno zavarovanje ne krije. Dodatno zdravstveno zavarovanje vam zagotovi mir in finančno zaščito v primeru nepričakovane nujne medicinske pomoči.

Dodatno zdravstveno zavarovanje

Ni skrivnost, da stroški zdravstvenega varstva v Sloveniji naraščajo. V zadnjih letih so se stroški zdravstvenega varstva vsako leto v povprečju povečali. Glede na to ne preseneča, da vse več ljudi išče načine, kako zmanjšati stroške za zdravstvo. Eden od načinov je sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Obstaja široko paleto dodatnih zdravstvenih zavarovanj, ki so na voljo v Sloveniji. Stopnja kritja in premije, ki jih plačujete, so odvisne od izbrane police. Preden sklenete dodatno zdravstveno zavarovanje, je pomembno, da primerjate različne police. Prepričajte se, da razumete, kaj je krito in kaj ne. Prav tako je pomembno, da skrbno preverite drobni tisk, saj imajo nekatere police izključitve ki se jih morda ne zavedate.

Če razmišljate o sklenitvi dodatnega zdravstvenega zavarovanja, vam priporočamo, da se posvetujete z neodvisnim finančnim svetovalcem, ki vam lahko pomaga primerjati različne police in najti pravo za vaše potrebe. Če premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja ne plačujete, se vam za vsako leto neplačila zaračuna 3-odstotno povišanje premije. Če se cena dodatnega zavarovanja zviša, to enako vpliva na vse imetnike polic. Cena je enaka za vse zavarovance. Ker se prebivalstvo v Sloveniji stara, vse bolj potrebuje zdravstvene storitve. To obremenjuje že tako obremenjene vire države in ta trend se bo verjetno nadaljeval tudi v prihodnje. Odgovorni si prizadevajo za rešitev tega vprašanja, vendar je jasno, da bo treba v zdravstvu storiti še več, da bodo lahko zadovoljene potrebe svojega starajočega se prebivalstva. Zdravniki in zdravstveno osebje so nedvomno med najbolje plačanimi strokovnjaki v družbi. Veliko se razpravlja o tem, ali višja cena zdravstvenih storitev pomeni višjo premijo za zavarovance ali ne. Nekateri menijo, da je tako, drugi pa trdijo, da cene zdravstvenih storitev ne vplivajo nujno na premije. Vendar pa obstaja nekaj dokazov, ki kažejo, da obstaja povezava med tema dvema dejavnikoma.