Posted on

Čudovit pripomoček za učenje vožnje s kolesom pri majhnih otrocih so moderno oblikovani poganjalci. S poganjalci se lahko otroci naučijo osnovnih veščin ravnotežja in krmiljenja, ne da bi jim bilo treba skrbeti za poganjanje pedal. Zaradi tega je učenje vožnje veliko lažje in manj zastrašujoče tako za otroke kot za starše! Na trgu je veliko različnih vrst in znamk poganjalcev, zato je pomembno, da jih pred nakupom dobro preučite.

Poganjalci

 

Kaj je poganjalec?

Poganjalec je majhno kolo brez pedal, ki otrokom pomaga pri učenju vožnje. Otrok sedi na sedežu in se z nogami premika naprej, pri tem pa uporablja noge za ravnotežje. Tej vrsti kolesa včasih pravimo tudi ravnotežno kolo. Poganjalci so namenjeni otrokom, starim od 2 do 5 let, in so odličen način za učenje osnovnih spretnosti, ki jih otroci potrebujejo za vožnjo kolesa s pedali. Mnogi starši se odločijo, da otroku kupijo poganjalca, preden preidejo na kolo s pedali, saj je učenje vožnje veliko lažje.

Kako deluje ravnotežno kolo?

Otrok sedi na sedežu in se z nogami premika naprej. Z nogami se odriva od tal in drsi. Pri tem se nauči ohranjati ravnotežje in krmiliti kolo. Ko otroci začenjajo z vožnjo, pogosto hodijo s poganjalcem ali tečejo, medtem ko se držijo za krmilo. To jim pomaga, da se privadijo na občutek kolesa in razvijajo spretnosti ravnotežja. Ko bodo postali bolj samozavestni, bodo začeli dvigovati noge od tal .

Katere so prednosti poganjalcev?

Vožnja z ravnotežnim kolesom prinaša številne prednosti, med drugim: poganjalci pomagajo otrokom razvijati ravnotežje in koordinacijo, so odličen način, da so otroci aktivni in zunaj, vožnja z njimi je odlična vadba za otroke. Otroci z ravnotežnimi kolesi pridobivajo samozavest. Ravnotežna kolesa pripravijo na vožnjo s kolesom s pedali.

Kako izbrati pravi poganjalec za vašega otroka?

Pri izbiri ravnotežnega kolesa za otroka morate upoštevati več stvari, kot so otrokova starost, višina in sposobnosti. Odločiti se morate tudi, katero vrsto ravnotežnega kolesa želite kupiti. Obstajata dve glavni vrsti ravnotežnih koles: lesena in kovinska ravnotežna kolesa. Lesena ravnotežna kolesa so običajno namenjena otrokom, starim od 2 do 4 let. Izdelana so iz naravnih materialov, kot je brezov les, in imajo bolj klasičen videz. Lesena ravnotežna kolesa so lahka in jih otroci zlahka upravljajo. Kovinska ravnotežna kolesa so običajno namenjena otrokom, starim od 3 do 5 let. Izdelana so iz aluminija ali jekla in so pogosto trpežnejša od lesenih ravnotežnih koles. Kovinska ravnotežna kolesa so pogosto tudi nastavljiva, tako da lahko rastejo skupaj z vašim otrokom.