Posted on

Pridne čebelice nabirajo akacijev med na dišečih prekmurskih belih akacijevih cvetovih. Več si preberite na naslovu: https://medenizaklad.si/izdelek/akacijev-med-900-g/. Ta med je certificiran kot Slovenski med z zaščiteno geografsko označbo, kar pomeni, da je bil pridelan na območju Slovenije in je podvržen strožjemu nadzoru. Ima prijetno sladek in lahkoten okus, ki navdušuje ljubitelje pristnega medu.

Akacijev med

Med s srebrno medaljo za vrhunsko kakovost

Podjetje Medeni zaklad ponosno sporoča, da je njihob domači akacijev med prejel srebrno medaljo za vrhunsko kakovost na mednarodnem ocenjevanju medu, ki je potekalo pod okriljem mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma Agra v Gornji Radgoni v letu 2022. Ta priznanja potrjujejo izjemno kakovost njihovega medu ter predanost in skrb, ki jo vlagajo v vsak korak pridelave.

Edinstvene lastnosti akacijevega medu

Akacijev med je izjemno specifičen. Značilnost tega medu je njegova svetlo rumenkasta barva, nežen vonj po akacijevem cvetju ter aroma vanilijevih bonbonov ali sladkega sirupa. Bogat je z organskimi kislinami, vitamini (B1, B2, B3, B5, B6 ali H, B9), minerali, encimi, voskom, zrnci cvetnega prahu in eteričnimi olji, kar ga naredi za izjemno naravno in zdravilno hrano.

Kristalizacija akacijevega medu

Akacijev med ima običajno počasno kristalizacijo, pri čemer so kristali zelo drobni. Barva kristaliziranega medu je svetlejša od nekristaliziranega in lahko doseže zelo svetlo rumeno barvo. Pomembno je omeniti, da segrevanje medu nad 37 stopinj Celzija oslabi njegove zdravilne lastnosti, zato kristaliziranega medu nikoli ne segrevamo nad to temperaturo. S tem ohranjamo vse njegove koristne učinke in kakovost.

Zdravilni učinki akacijevega medu

Med, še posebej akacijev med, ima izjemno pozitivne učinke na človeško telo in zdravje. Bogat je z različnimi zdravilnimi snovmi, vključno z organskimi kislinami, vitamini B, minerali, encimi in cvetnim prahom. Te sestavine združene v akacijevem medu delujejo kot naravni vir energije, ki telo učinkovito oskrbi z vitalnostjo. Akacijev med se izstopa tudi po svoji sestavi, saj vsebuje manjše količine cvetnega prahu v primerjavi z drugimi vrstami medu, kar ga naredi še posebej prijaznega za otroke. Zaradi prijetnega okusa je odlična izbira za spodbujanje apetita pri otrocih, ki nimajo želje po hrani.

Hkrati je priporočljiv tudi za sladkorne bolnike, saj pomaga uravnavati raven sladkorja v krvi. Osebe, ki se soočajo s povečanim stresom in nespečnostjo, najdejo olajšanje v uživanju akacijevega medu, saj njegova posebna sestava sladkorjev pomaga umiriti telo in zmanjšati posledice stresa. Poleg tega je ta med učinkovit pri težavah z prebavo, zgago, prehladi in drugimi simptomi bolezni dihal. Z njegovo redno uporabo lahko koristimo številnim zdravstvenim prednostim, ki jih ponuja ta naravni čudež.

Slovenski akacijev med – kvaliteta in izvor

Na slovenskem trgu je prisotna raznolika ponudba akacijevega medu, vendar pa vsak med, označen kot akacijev, ni nujno visoke kakovosti in slovenskega izvora. Pogledati je treba za posebnim certifikatom, ki jamči za izvor medu. Čebelarji, ki pridelujejo med z oznako Slovenski med z zaščiteno geografsko označbo, med katere spada tudi podjetje Medeni zaklad, zagotavljajo, da je njihov med kvaliteten in da izvira iz Slovenije. Ta certifikat jamči, da so čebele nabirale cvetni prah in nektar rastlin, ki rastejo na slovenskem ozemlju, kjer se med tudi prideluje.

Ko se odločite za nakup avtohtonega slovenskega medu, na primer tistega, ki ga ponuja podjetje Medeni zaklad, s tem ne prispevate le k lastni prehrani, temveč tudi k ohranjanju bogate tradicije čebelarstva v Sloveniji. Vaš nakup neposredno podpira nadaljnji razvoj čebelarstva v državi in pripomore k prenosu dragocenega znanja in izkušenj iz generacije v generacijo.