Posted on

Ste se lotili gradbenega projekta, zdaj pa vas zanima gradbeni nadzor – cena, potem bo najbolje, da obiščete spletno stran https://xplan.si/gradbeni-nadzor-cena/, kjer boste dobili odgovore na vsa zastavljena vprašanja. Naj pa vam že kar takoj povemo, da je cenik za gradbeni nadzor odvisen od več dejavnikov, kot so obsežnost gradnje, vrsta objekta, zahtevnost gradbenih del, kakovostno izdelana projektna dokumentacija in izbira kakovostnih izvajalcev samih del. Vsak cenik gradbenega nadzora se izdela po meri za vsako povpraševanje posebej in glede na zahteve investitorja, sicer pa je cena gradbenega nadzora priporočena s strani Inženirske zbornice Slovenije. Ko boste izbirali gradbenega nadzornika, upoštevajte izobrazbo nadzornika, strokovnost, pretekle izkušnje, reference in način dela, saj bo od tega odvisna kakovost gradbenega nadzora in nenazadnje tudi uspešnost gradnje.

gradbeni nadzor cena

Gradbeni nadzor – cena
Priporočena cena gradbenega nadzora oz. urne postavke storitve pooblaščenega inženirja je predvsem odvisna od osebnih kompetenc, opisa dela in področja dela oz. funkcije. Najnižjo urno postavko ima nadzornik del, ki sodi v prvo skupino in opravlja naloge, ki so mu poverjene, samostojno, pri čemer naloge zahtevajo posebno teoretično strokovno znanje in praktične izkušnje. Gradbeni nadzor – cena za tovrsten opis del se giblje med 50 in 60 €/h. V drugo skupino sodi nadzornik, ki opravlja zahtevno in odgovorno delo, ki mu je poverjeno samostojno, pri čemer naloge zahtevajo posebno teoretično strokovno znanje ter praktične izkušnje iz preteklosti. Cena za tovrsten opis del se giblje med 60 in 80 €/h. V tretjo skupino je uvrščen vodja nadzora, ki opravlja zelo zahtevno in odgovorno delo, ki mu je poverjeno samostojno, pri čemer naloge zahtevajo posebno teoretično strokovno znanje in seveda tudi praktične izkušnje. Tak vodja nadzora je redno in trajno pooblaščen za vodenje, usposabljanje in nadzor vseh drugih zaposlenih, kot tudi vodenje skupine zaposlenih iz drugih delovnih skupin, ki so na gradbišču. Priporočena cena za gradbeni nadzor tovrstnih del se giblje med 80 in 100 €/h. V zadnjo skupino pa sodi nadzornik, ki v skladu z navodili delodajalca nosi veliko odgovornost, opravlja izčrpavajoče delo in običajno vodi skupine zaposlenih tudi iz drugih delovnih skupin. Gradbeni nadzor – cena za tovrsten opis del se giblje med 100 in 130 €/h.

Želite ponudbo za gradbeni nadzor – cena?
Zdaj, ko ste prebrali nekaj najpomembnejših informacij o ceni gradbenega nadzora, si verjetno želite ponudbo za gradbeni nadzor na vašem gradbišču. Vabimo vas, da izpolnite kontaktni obrazec na spletni strani in zapišete čim več informacij o vašem projektu, nato pa vas bo kontaktiral eden od izkušenih strokovnjakov, da boste skupaj lahko našli najprimernejšo rešitev, da bo gradbeni nadzor – cena za vas kar se le da sprejemljiva.