Posted on

Veliko ljudi se bojuje s krivimi zobmi oziroma s krivim nasmehom. Ampak danes se pa to lahko popravi, tako da boste nosili zobni aparat. Je pa le ta brezplačen za otroke in pa plačati ga morate odrasli. Cena zobnega aparata je lahko kar visoka, se pa razlikuje od ortodonta do ortodonta. Res super cene pa imate v LuxDental centru, kjer prav tako delajo odlični ortodonti.

zobni aparat

Zobni aparat je že nosilo ali še ga nosi veliko ljudi. Le ta bo naredil vaš ugriz spet nazaj raven in tako se ne boste več obremenjevali s krivim ugrizom, ki pa vam mogoče samo zmanjšuje samozavest. Krivih zob si ne želi nihče, ampak nekoč se tega ni dalo popraviti, danes pa je le to že popravljivo, kar je res super. Najprej se morate seveda naročiti pri ortodontu. Tam vam bodo pregledali zobe in se šele po pregledu odločili, kakšna bi bila res super oziroma najboljša rešitev za zdravljenje. Odločajo se lahko med stalnimi in snemljivimi zobnimi aparati. Kakršen koli zobni aparat boste pa že dobili pa ga za uspešno zdravljenje morate nositi in tudi skrbeti za njega, kar je še posebej pomembno pri stalnih aparatih, ker le teh si ne morete sneti pred obroki.

Ortodont vam lahko pomaga, da boste izboljšali vaš ugriz oziroma, da boste izboljšali stanje vaših zob. Le to je mogoče tako, da boste pri njem dobili zobni aparat, ki je namenjen ravnanju ugriza. Kot sem omenila obstajata dva zobna aparata. Snemljivega lahko vi sami odstranite, največkrat samo pred obroki. Zdaj je tudi mogoče, da vam rečejo, da ga nosite samo čez noč ali samo čez dan. Nekateri pa potem nosijo ta aparat tudi skozi dan in skozi noč. Kakorkoli že pa je še tukaj stalni aparat, ki pa ga sami ne boste odstranili, ampak ga lahko samo ortodont.