Posted on

Zakaj, bomo izvedeli v nadaljevanju, če vas olivno olje zanima še podrobneje, pa obiščite olivno-olje.net, kjer boste izvedeli vse, kar vas o tem olju zanima. Nekatera živila so v naših kuhinjah preprosto nepogrešljiva, med njimi je tudi olivno olje, ki ga ima doma skorajda vsaka gospodinja, prav tako ga obožujejo tudi veliki kuharski mojstri, tako da bi lahko rekli, da je res široko uporabno.

Olivno olje

Gre za olje, ki je pridelano iz oliv. Te, kot vemo, rastejo v mediteranskem podnebju, nasade najdemo tudi v Sloveniji in ga Slovenci seveda tudi pridelujemo. Olivno olje nastane s stiskanjem teh plodov, čez čas pa  postane primerno za vsestransko uporabo, po kateri je tovrstno olje tudi znano. Seveda ga radi uporabljamo v kuhinji, kjer  lahko z njim nadomestimo domala vse druge vrste olja, tudi sončnično ali katere druge rastlinske vrste. Olivno olje je namreč znano po bogatem, malce posebnem okusu, in seveda po svojih blagodejnih učinkih na človekovo telo. Uživajo ga lahko tudi naši najmlajši, saj vsebuje koristne sestavine, škodljivih maščob pa niti ne, tako da ga priporočajo tudi vsem, ki imajo morda kakšne težave z zdravjem, so na kakšni dieti in podobno. Gre tudi za olje, ki se poda različnih jedem, če posebej tistim, ki izhajajo iz krajev po Sredozemlju, mi pa ga radi dodajamo najrazličnejšim solatam, na njem popečemo zelenjavo ali meso, z njim nadomestimo maščobno osnovo marsikatere jedi in podobno.

Je pa olivno olje priljubljeno tudi v domači kozmetiki. Mnogi ga namreč uporabljajo za nego kože in las. Nekateri z njegovo pomočjo ohranjajo lep videz kože in njeno čvrstost, uporabno je tudi kot na primer maska za lase, saj lasem povrne sijaj in je na splošno znano kot tisto, ki blagodejno učinkuje na človekovo telo tako od znotraj kot od zunaj. Če ga še ne uporabljate, je zdaj pravi čas, da ga začnete, zagotovo boste z njim zadovoljni.