Posted on

Police kreditnega zavarovanja so neobvezne vrste zavarovanja, ki jih lahko kupite, ko najamete posojilo, kar si poglejte tukaj spletna stran zivljenje.prva.si. Odvisno od vrste kreditnega zavarovanja lahko polica krije plačila vašega osebnega posojila ali odplača neporavnani znesek, če izgubite službo, postanete invalidni ali umrete. Tak boste rešili svoje najdražje pred katastrofo in vašimi dolgovi. Kreditno zavarovanje se nanaša na več vrst zavarovalnih polic, ki jih lahko dobite z osebnim posojilom. Kreditno invalidsko zavarovanje, imenovano tudi kreditno nezgodno zavarovanje in zdravstveno ali kreditno zavarovanje, lahko krije del ali vsa vaša plačila posojila, če zbolite, se poškodujete ali postanete invalidni zaradi kritega dogodka.

zavarovanje kredita

Kreditno zavarovanje za primer brezposelnosti, imenovano tudi kreditno neprostovoljno zavarovanje za primer brezposelnosti, lahko za omejen čas zagotavlja vaša mesečna plačila, če neprostovoljno izgubite službo; na primer, če ste odpuščeni (vendar ne, če zapustite službo). Kreditno življenjsko zavarovanje lahko poplača celotno ali del preostalega stanja posojila, če nepričakovano umrete. Politika kreditnega zavarovanja lahko pomaga preprečiti, da bi nepričakovan dogodek vplival na vaša plačila posojila. Posledično vam morda ne bo treba izbirati, katere račune boste plačali, ali skrbeti zaradi manjkajočega plačila posojila, kar bi povzročilo stroške zamud pri plačilih.

Ko vložite zahtevek, bo kreditna zavarovalnica pogosto plačala neposredno posojilodajalcu. Morda boste lahko preklicali zavarovanje in v omejenem času prejeli celotno povračilo. Ali prejmete delno povračilo, če prekličete polico ali predčasno odplačate posojilo, o vsem tem se posvetujte s svetovalcem, ker so zavarovanja različna. Različno je tudi to, kako visok je vaš kredit, kliko ste stari, v kakšnem zdravstvenem stanju ste in še od marsičesa drugega, kot je na primer višina vaše plače. Za osebna posojila je kreditno zavarovanje izbirni dodatek, polico pa morate običajno kupiti, ko prvič najamete posojilo. Upoštevajte ugodnosti in stroške, ki so lahko odvisni od tega, kje živite, vrste zavarovanja in zneska osebnega posojila. Če imate druga zavarovanja ali vlagate v sklade, pa je dobro tudi to vprašati, kako to vpliva na vašo polico za kreditno zavarovanje oziroma, kaj se vam bolj splača.