Posted on

Blagajna za maloprodajne trgovine, restavracije in druga mala podjetja, ki poslujejo z gotovino in transakcijami s kreditnimi karticami, je pomemben del opreme. Veste, da jo potrebujete, zato je morda blagajna na dotik za vas najboljša rešitev. Proizvajalci registrskih blagajn tudi opuščajo nekatere modele, ko izumijo boljše in zmogljivejše ter pametnejše. Kako izbrati najboljše registrske blagajne za mala podjetja? O marsičem morate razmišljati, preden investirate v blagajno z zaslonom na dotik, ki bo služila kot stalni del vašega podjetja.

blagajna
Nekateri najpomembnejši dejavniki, ki jih morate upoštevati, vključujejo strojno opremo, ki sestavljajo vaš sistem blagajne. Blagajna potrebuje tudi programsko oprem, to so programi in aplikacije, ki vaši blagajni omogočajo izvajanje transakcij, naprednega poročanja in drugih funkcij. Pomembna je tudi cena, to niso samo stroški nakupa stroja, ampak tudi morebitnih dodatkov strojne opreme ali naročnin na programsko opremo, ki so potrebni za delovanje vaše blagajne v polnem potencialu, ki ga potrebuje vaše podjetje.
Kaj pa, če bi bila vaša blagajna več kot le opevani kalkulator z elektronskim predalom za denar? Kaj pa, če bi ga lahko uporabili za racionalizacijo poslovnih operacij, od upravljanja zalog do upravljanja zaposlenih? Za lastnike malih podjetij, ki želijo blagajno, ki presega osnove, bo morda ustrezal sistem prodajnega mesta (POS). Taka blagajna je uporabna skoraj za vsa podjetja.
Razpoložljivost, velikost in prenosljivost lahko prav tako vplivajo na vašo odločitev o blagajni z zaslonom na dotik, vendar te lastnosti ne bi smele biti odločilni dejavniki. Ne glede na to, ali se raje ukvarjate samo z večjimi spletnimi mesti za e-trgovino, kot je Amazon, ali lokalno trgovino s pisarniškim materialom, kjer lahko fizično prevzamete svoj nakup, modeli, ki so manj dostopni, morda ne pridejo v poštev, ne glede na njihovo kakovost. Podobno, če ima lokacija vašega malega podjetja le omejen prostor za blagajno, se lahko elegantna in kompaktna zasnova blagajna z zaslonom na dotik prilega bolje kot večji stroj. Pokličite prodajalca, da vam ponudi najboljše za vas.