Posted on

Počasi bo eno leto, ko je prvič v našo Slovenijo tudi prišel ta neverjeten virus covid 19. Takrat nihče ni prav vedel kaj to sploh pomeni, kaj se bo zgodilo in kaj nas čaka. Seveda vse se je od takrat spremenilo, naše življenje je drugačno in začeli smo drugače živet. Najbolj moramo gledat na higieno rok in, da nosimo zaščitne maske. Od začetka niso bile nujne, danes pa jih moramo res nosit povsod. Če jih nimate ali vam jih primanjkuje jih kar v spletni trgovini https://www.pentiv.si/izdelek/zascitne-maske-troslojne/ dobite.

Ja zaščitne maske so danes postale kar en naš modni dodatek lahko rečemo. Moramo jih imeti povsod, zato smo imeli čez poletje, ko niso bile povsod nujne dovolj časa, da si jih nabavimo. Od začetka tam v prvem valu je bil velik problem maske dobiti. Nekateri so začeli šivat kar doma zaščitne maske, ampak te maske niso tako kvalitetne, ne moreš prav dihat čez njih. Ampak za prvo silo so bile dobre, da nismo bili brez njih. Danes ni težko kupit zaščitne maske, dobiš jih povsod in to maske za enkratno uporabo. Menjavat bi si jih morali redno, ampak vprašanje je koliko ljudi se tega drži.

Kar precej nas je takih, ki smo maske naročili iz kitajske. Res niso tako kvalitetne, ampak smo gledali na ceno. Tam smo jih dobili za mali denar. Danes jih dobimo kar poceni povsod, saj če pogledate na spletno stran, ki jo imate zgoraj, lahko vidite, da 50 mask ni tako hud zalogaj. Kako dolgo bomo zaščitne maske še morali nosit nihče ne ve. Mislim, da je boljše da si naredimo še doma kakšno zalogo, saj morajo še biti naš dodatek vedno. Zaščitne maske za enkratno uporabo so boljše, kot tiste pralne. Menjavajte jih redno saj tako zaščitite sebe in druge. Danes smo se že navadili na njih, prav tako dihat ni težko, samo malo potrpimo in bo vse boljše.