Posted on

Danes ima skoraj vsaka hiša oz. družina v lasti vsaj en prenosni računalnik. Prenosniki so postali nujna potrebščina v naših vsakodnevnih življenjih, saj nam omogočajo hiter dostop do raznih informaciji ali različnih programov, ki jih želimo uporabljati v prostem času ali v službi. Na spletni strani  https://truecad.si/c/prenosniki/, si lahko ogledate veliko zbirko različnih znamk prenosnikov, ki ustrezajo vašim željam.

Glavna prednost prenosnikov, je njihova oblika in velikost, s katero omogočajo uporabnikom hitro in enostavno prestavljene naprave na različna mesta oz. kraje. Prenosniki so v današnjem času postali tako učinkoviti in zmogljivi, da lahko v velikih primerih nadomestijo namizne računalnike. Poleg pa prenosniki z baterijo, ki zdrži brez napajanja po več ur, pridejo prav v primerih, kot npr. pomanjkanje elektrike, res je, da boste ob enem odrezani od interneta, vendar boste lahko opravili določeno delo na računalniku.

Nakup računalnika pa je lahko, kar precej zahtevna naloga, če se ne spoznate veliko na tem področju. Na trgu je veliko različnih ponudnikov sodobne opreme in tudi prenosnikov različnih znamk in karakteristik. Veliko ljudi se pri nakupu osredotoči na ceno prenosnika, ne pa na njegove lastnosti. Vsekakor je cena računalnika pomemben dejavnik, vendar se je najprej potrebno vprašati zakaj potrebujete računalnik oz. kaj boste počeli z njim.  Če potrebujete računalnik za običajna opravila v pisarni za pisanje raznih dokumentov potem ne potrebujete zelo zmogljiv računalnik, če pa urejate slike, videoposnetke in v prostem času igrate video igrice potem pa se odločite za boljši računalnik, ki bo kos vsaki nalogi. Prenosniki so sicer omejeni s prostorom in večina računalnikov nima veliko prostora za shranjevanje datotek. Seveda obstajajo alternative kot so USB ključ, SD kartica ali pa zunanji trdi disk, vendar vam vseeno svetujemo, da v primeru, če potrebujete veliko prostora za shranjevanje, vzemite računalnik, ki ima na voljo tako statični in trdni disk. Pomebno je da ste pozorni in da si vzamete čas, kadar kupujete računalnike in za nasvet vprašajte nekoga, ki se spozna na temo in ima veliko izkušenj s prenosniki in računalniki na splošno.