Posted on

Bo prijateljica kmalu praznovala rojstni dan? S partnerjem kmalu praznujeta obletnico poroke? Ste povabljeni na poroko, obhajilo, birmo ali kaj podobnega in ne veste, kaj bi osebi podarili za darilo? Srebrni nakit je zagotovo nekaj, česar bo vsak vesel, zato brž obiščite katero od zlatarn v vaši bližini in preverite njihovo ponudbo srebrnega nakita.

Prstani, obeski, uhani, ogrlice, verižice, zapestnice … vse to spada pod srebrni nakit, ki pristoji vsakemu. Ponudba je res ogromna, zato je včasih kar težko izbrati le en prstan ali uhane, ko pa je na voljo toliko lepih stvari. Nakit lahko podarite ob najrazličnejših priložnostih – ženi za obletnico poroke ali rojstni dan podarite čudovit prstan, uhane, zapestnico ali verižico, karkoli pač rada nosi, hčerki lahko za rojstni dan kupite kakšne uhane in zapestnice, ravno tako prijateljici za rojstni dan … priložnosti je res veliko, z nakupom nakita pa boste poskrbeli za presenečenje in osebi pokazali, da jo imate resnično radi.

Nakit je veliko več kot le navaden modni dodatek. Vsak kos nakita, ki ga oseba nosi izraža njegovo osebnost, življenjski nazor, cilj, pripadnost verski ali kakšni drugi skupini. Skratka vsak kos nakita ima nek simbolen pomen za osebo, ki ga nosi. Nakit je lahko klasičnih ali modernih oblik, lahko je zelo razkošen (prstani z dragimi kamni in podobno) ali pa povsem minimalističen, vsebuje lahko premišljene in skrbno izbrane detajle. Na zapestnice, verižice, prstane in še kam lahko naročite tudi gravuro imen, datumov (poročni prstani), simbolov in s tem poskrbite, da bo darilo res unikatno in še toliko bolj posebno.

Srebrni nakit lahko nosite vsakodnevno ali pa le ob posebnih priložnostih in tako malo popestrite/spremenite svoj izgled. Srebro je simbol čistosti in srebrne mesečine. Dolgo se je uporabljal kot denarna valuta, danes pa je nepogrešljiv v industriji, saj spada med ene najbolj strateških kovin na svetu. Zaradi tako velike in vsesplošne uporabe srebra njegovi viri kopnijo, zato čedalje več ljudi investira v naložbeno zlato.