Posted on

Resasti bradovec je goba, ki raste na hlodovih in ima zdravilne učinkovine. Naredi se iz nje lahko tinkturi, ki pa je samo za odrasle, ker je na bazi alkohola. Dobite ga v stekleničkah po 50 ml. Naročite pa lahko na tej povezavi https://konopljarc.si/izdelek/resasti-bradovec100/ in si tudi več preberete o pridelavi te obe na dolenjskem na domači kmetiji. Resasti bradovec v naravi raste po vsej Evropi in sicer se na seli na drevesa, ki so se podrla. Najdemo ga lahko tudi v Aziji in Severin Ameriki.

 Resasti bradovec

Resasti bradovec je zdravilna goba, ki ima kar nekaj zdravilnih učinkovin. Resasti bradovec vsebuje beta glukanine, ki jačajo imunski sistem. Ima tudi
Fitosterole, ki so koristni, če imate povišan holesterol, ga začne uspešno zbijati. Tako bo počasi holesterol v krvi izginil. Vsebuje še železo, za tiste, ki vam ga primanjkuje, še posebej za ženske z obilno menstruacijo. Tudi cink je v tej gobi, ki ga potrebujemo za življenje. Resasti bradovec ima tudi niacin ali nikotinsko kislino, ki je dejansko vitamin B3. Gre za enega bolj pomembnih  vitaminov B-kompleksa. Ta vitamin je pomemben za presnovo maščob, ogljikovih hidratov in beljakovin. Zato je tudi koristen je pri boju proti povišanemu holesterolu v krvi.

Zgodba pa se še ne konča, saj ta goba vsebuje tudi Biotin, ki je Vitamin B7. Ta vitamin  je ključen pri presnovi makro hranil. To pa so beljakovine, ogljikovi hidrati in maščobe. Zato tudi zelo pomaga, če želite imeti zdrave lase in nohte. Vsi poznamo Vitamin D, ki je v naših celicah zadolžen za absorpcijo kalcija in fosforja v prebavilih. Kot vidite, je ta goba zero pomembna za prebavo ter s tem za zdravje celotnega organizma. Tudi telesna teža se zaradi tega uravnovesi.
V njej pa so tudi polisaharidi in polipeptidi. Uporaba pa je najboljša, da vzamete 1 kapalko in sicer 3x na dan. Tinkturo dajte v tekočino. Izdelek je prehransko dopolnilo.