Posted on

Med ima svojo moč. Ko smo bili še majhni in smo zboleli, so nam babice vedno dale polno žlico medu, ki je vedno čudežno delovala in pomagala pri bolečem grlu. Poleg tega, da ima med zdravilne učinke se ga vsak dan uporablja v kulinariki, lahko za sladke in slane jedi. Z njim lahko naredimo karkoli želimo. Popolnoma slovenski med lahko dobite pri čebelarstvu Kapun, medenizaklad.si, in si ogledate vse njihove izdelke. V ponudbi imajo tudi medena darila, da boste osrečili svoje bližnje in prijatelje.

čebelarstvo

Čebelarstvo je neke vrste naša tradicija in je zelo cenjeno. Seveda mladi pozabijo na to, da to sploh obstaja in koliko nam pripomore. Veliko medu lahko najdemo v trgovini, katero je čisto industrijsko in ima dodane kemikalije in ostale sestavine, da zdrži po več let in ne spremeni teksture. Redko kdaj ljudje posežejo po medu v trgovini, ki je že kristaliziran, saj menijo, da ni dober. Vendar to ne pomeni nič slabega, saj ga damo doma le v neko vročo kopel in že imamo tekoč sladek med. Če kristalizira pomeni, da nima dodanih nobenih nezdravih kemikalij in je popolnoma domač, tak je včasih še bolj sladek in okusen.

Velikokrat kupimo kakšen med za darilo, ko ima kdo rojstni dan, saj je zelo lepo in ob enem uporabno. Poleg medu lahko kupimo tudi ostale izdelke iz čebelarstva, kot so na primer čajne svečke iz sto procent-nega čebeljega voska in ostale izdelke iz voska. Iz voska lahko oblikujemo veliko stvari. Pri čebelarstvu Kapun si lahko zagotovite že narejena darila v lepih ovojih in setih, ki vam bodo olajšala delo še posebej če imate natrpan vsakdanji urnik. Pustite, da vas oni presenetijo z darilom, še bolje pa boste presenetili osebo kateri ga boste podarili. Za kakršne koli druge čebelarske izdelke pa si oglejte njihovo spletno stran ali pa jih kar kontaktirajte na telefonsko številko ali email naslov.