Posted on

Mislim, da smo se v času te korone ali kako bi rekli naučili delat marsikatero jed. Od začetka so nas tako prestrašili, da si niti v trgovino nismo prav upali. Ampak jesti smo morali, prav tako kruh. Kruh je ena od jedi, ki jo navadno jemo vsak dan. Malokdo ne je kruha vsak dan. Nekateri so kruh pekli že prej sami doma, kar ogromno pa je takih, ki so ga komaj zdaj začeli v času korone. Se pa zgodi, da bi radi pripravili kruh ampak doma nimamo kvasa. Nič zato tudi kruh brez kvasa lahko naredimo.

Ni kvas vedno vse, ko bi radi nekaj pripravili. Navadno poznamo recept kruh s kvasom. Tudi kruh brez kvasa je dober, prav tako ga zelo hitro lahko pripravimo. Če boste delali vse po receptu, nimate kaj zgrešiti, spekli boste zelo okusen kruh. Nekaterim kvas škodi, dobijo razne želodčne težave, zato je brez kvasa še bolj zdrav. Če kruh pripravite doma je lahko včasih ceneje. Saj ne rabite nikamor hoditi, tudi prevoz do trgovine ali pekarne stane. Kruh brez kvasa lahko pripravite v nekaj minutah, saj testo ne rabi vzhajat, prav tako ne rabite testa gnesti.

kruh brez kvasa

Kruh brez kvasa se naredi iz bele moke, kar pomeni, da pride ven bel kruh. Tudi, če niste nikoli pripravljali kruha vam bo ta kruh sigurno uspel. No pa da povem kaj je bistvu tega kruha. Namesto kvasa ali pecilnega praška se uporablja soda bikarbona. Lahko tudi uporabite mineralno vodo. Morate pa vedet, da ima ta kruh na koncu drugačen okus od tistega, ki smo bili prej navajeni. Ampak se ga navadite. Celoten recept najdete na spletni strani, ki jo najdete zgoraj. Držite se navodil in vam bo uspelo pripravit kruh brez kvasa v prvo. Prav tako se boste navadili na okus, če ga boste več krat pripravili.