Posted on

Naravni kamen in kamnoseštvo je že od nekdaj del našega življenja. Podaja nam izjemne možnosti kombinacij tako v naši hiši kot tudi zunaj nje. Glede na uporabo delimo naravni kamen v arhitektonski, stavbni, okrasni, kiparski in tehnični. Poleg ostalih izdelkov iz naravnega kamna, je vedno več zanimanja za stopnice iz kamna. Le te lahko postanejo nepogrešljiv del notranjih opremljevalcev in ljubiteljev naravnih materialov. Tehnična lastnost kamna, ki se ga uporablja za kamnite stopnice lahko delimo na kemične in fizikalne. Tu se določijo vsi detajli, ki so podlaga nadaljnje kamnoseške obravnave.

Kamen lahko srečamo povsod, lahko tudi rečemo, da je postal del našega življenja. Ne samo kamnite stopnice, kamen se lahko uporablja tudi drugod. Tako za talne in stenske obloge kot tudi za kuhinjske in kopalniške pulte, kamine, kopalnice, tuše in kadi. Možnosti uporabe, ki jih ima naravni kamen je res veliko. Od kvalitetnega kamnoseka je odvisno kako nam bo izdelek iz naravnega kamna dolgo služil.

Stopnice so del interierja, katerega funkcija ni samo povezovanje enega in drugega prostora, ampak tudi izjemen estetski vidik našega doma. Lahko rečemo, da nas kamnite stopnice lahko navdajo z močjo, stabilnostjo in na splošno predstavljajo močno strukturo v našem domu. Opaznost in izjemna funkcionalnost, ki jo kamnite stopnice prinesejo v naš dom je eden od pomembnih faktorjev naravnega kamna. Najpomembnejša pa je estetska funkcija, ki je osnova za vse nadaljnje kombinacije v našem domu. Za izdelavo kamnitih stopnic se uporabljajo vse vrste naravnega kamna. Pri obdelavi naravnega kamna lahko z različnimi postopki obdelave kamnu dodamo občutek topline.

Vzemite si čas in obiščite enega od razstavnih salonov kjer vam strokovnjaki lahko pomagajo pri izbiri naravnega kamna, kot tudi pri oblikovalski zasnovi vašega doma. Naj vas moč, ki jo ima naravni kamen ne odvrne od misli in želje, da izberete kamnite stopnice ampak navda z vsemi možnosti kombinacije.