Posted on

Tudi vas že pošteno mika, da bi si privoščili krajše počitnice, ali pa zgolj kratek vikend oddih od vsakodnevnih dejavnosti? Aktivnosti na Golteh vam zagotovo ne bo zmanjkalo, pa naj jih obiščete poleti ali pa pozimi – če se torej sprašujete, kaj početi na Golteh, le preberite ta članek in kmalu boste izvedeli prav vse.

Le kaj početi na Golteh v zimskem času? Pojdite smučat, seveda! Krajinski park Golte ima prečudovita smučišča s še lepšim razgledom in najdaljšo nihalko. Smučišče Golte se ponaša s kar 12-kilometrskim urejenim smučiščem, kjer so vam na voljo tako proge za začetnike kot tudi za prave »virtuoze« na smučeh. Poleg smučanja, lahko uporabljate tudi deske ali pa turne smuči – lokacija je naravnost odlična za vse vrste vragolij na snegu. Smučišče na Golteh je ravno zaradi različnih prog odlično za vso družino, otroke (pa tudi odrasle) lahko celo vpišete v smučarsko šolo Beli zajec; po naporni smuki se prileže tudi dobra hrana, ki vam jo nudijo v restavraciji Medvedjak.

In kaj početi na Golteh v jesenskem, spomladanskem ali poletnem času, ko ni snega? Če ste mislili, da so Golte zanimive zgolj pozimi, se pošteno motite – aktivnosti vam ne bo zmanjkalo tudi v katerem drugem letnem času. Golte ponuja nešteto sprehajalnih poti in prav vse nudijo fantastične razglede. Dobra stran je tudi ta, da so vse nezahtevne in zato primerne za vso družino, ne glede na to, koliko kondicije ima nekdo. Sprehodite se lahko do jezera Trije ploti ali pa obiščete kraško jamo Ledenico. Obilo zabave vam nudi tudi Alpski vrt, kjer lahko spoznate avtohtone alpske rastline. Svojim otrokom lahko pripravite zabavno in poučno igro v gozdu – recite jim, naj čim hitreje poiščejo čim več različnih plodov dreves, ali pa tekmujte, kdo bo prvi opazil kakšno žival, ki jih tam nikoli ne manjka.

Skratka, možnosti, kaj početi na Golteh je ogromno in nikar ne odlašajte z obiskom, saj boste to še obžalovali.