Posted on

Vsi vemo, kako hitro se lahko človek prehladi. Potem pa kašljamo in kihamo. Boleče grlo je lahko hud problem, katero se ponavadi pojavi ob prehladu, vnetjih in drugih težavah.

Boleče grlo, pekoč občutek ob goltanju so zelo pogost pojav. Nekateri ljudje imamo manj bolečin, nekateri več. Eden od razlogov je lahko angina, kateri je zelo popularen pojav sploh pri otrocih. Ponavadi same bolečine v grlu niso tako boleče, so pa precej nadležne. Včasih pride tudi do okužbe z bakterijami. Bolj pogoste so pri otrocih. Če pride do virusne okužbe, lahko zvemo samo z uzemom brisa. Znaki pa so seveda bolečine, izcedek iz nosa in bolečine v grlu. Naslednja stvar je prehlad, pri katerem pride do okužbe zgorenjih dihal. Je zelo nadležna bolezen, ker povzroča izcedek iz nosu, kihanje, kašljanje in boleče grlo. V roku sedem do deset dni se ga ponavadi rešimo. So pa možni tudi dodatni zapleti, kot so vnetje sinusov, vnetje ušesa, boleče grlo zaradi dodatne okužbe in podobno. Lahko pa, da imamo tudi gripo. Gripa je zelo pogost pojav in je nenalezljiv. Znaki gripe so: visoka telesna temperatura, utrujenost, bolečine v sklepih, boleče grlo, glavobol, bruhanje, driska, izguba apetita in podobno. To so osnovni razlogi za boleče grlo.

Kronični kašelj je pa tudi razlog za bolečine v grlu. Kroničen je, če traja več kot osem tednov. Ponavadi se pojavi zaradi kajenja ali pa refluksne bolezni. Sluznica grla in žrela se zardraži, kar povzroči boleče grlo in pa sluznica je bolj ranljiva za okužbo. Afte v ustih tudi povzročajo možnost za boleče grlo. After so ubistvu neškodljive in nenalezljive razjede v ustnih votlinah. Če se pojavijo v grlu ali žrelu zna to povzročiti bolečine v grlu.

Takih bolečin se lahko enostavno rešimo z uporabo  izdelke smrekovit. Za boleče grlo je priporočljiv Smrekovit v šprici za oralno uporabo, katerega usmerimo v usta in enostavno špricnemo zdravilo v ustno votlino.