Posted on

Zunanja ureditev okolice hiše se že dogaja, že od začetka marca se obrezuje drevje in grmovje, kar je treba narediti glede na lunine mene, saj drugače imajo rastline lahko težave, ker iz njih več soka priteče in se lahko posušijo. Dobro je ta dela prepustiti profesionalcem. Zunanja ureditev okolice hiše je lahko zahtevna, ker je treba požagati velike veje, nevarne za hišo ali suhe, lahko so drevesa visoka in je najbolje, da to naredi nekdo z dobro opremo ter je izurjen v tem.

zunanja ureditev okolice hiše

Zunanja ureditev okolice hiše v drugi polovici marca pa je odstranjevanje stare še nepokošene trave ter sejanje nove trave in urejanje gredic. Odstranijo se veje na tleh in odpadlo listje ter se nasuje nov kompost nova zemlja v katero se lahko nekatere rastline že zasejejo in zasadijo. Uredijo se lahko tudi visoke grede, v katerih boste imeli tako zelenjavo doma kot tudi zelišča.

Zunanja ureditev okolice hiše lahko zavzame tudi cvetlične grede, da se uredijo tako, da bodo cvetele postopoma skozi vse leto in v raznih barvah, da vam bo to res v veliko veselje ter tudi sosedom in obiskovalcem. Iz vaše okolice lahko naredite pravi raj, lahko postavite lepa igrala za otroke, ki so varna ter naravna, priporočamo lesena.

Nenazadnje je zunanja ureditev okolice hiše lahko tudi kakšen ljubek vodnjaček ali vrtna mlaka, jezerce, kjer bodo vodni prebivalci ter vodne rastline, ki vam bodo ogrele srce in vas pomirile, lahko tam postavite vrtno garnituro za počitek obedovanje ali gugalnice. Vse leto lahko uživate če postavite še malo strehe, ki vas bo varovala pred dežjem in preveč sonca.

Ne pozabite še na hišnega ljubljenčka, kužek ima lahko lepo hiško na vrtu in uživa v naravi ter svobodi za katero je bil dejansko ustvarjen, razen redkih izjem seveda. Skratka vse leto lahko za vrt in okolico skrbijo strokovnjaki, za odvažanje odvečnega listja in trave, košenje, rezanje vej in odpadlega materiala, cvetlice in gredice.