Posted on

Investicija v toplotno črpalko je projekt za katerega si je potrebno vzeti dovolj časa. Predhodno raziščite ponudbo, ki vam je na voljo. Vsekakor je investicija toplotne črpalka prava izbira za vas, v kolikor, bi rabi z vsemi vašimi energenti v domu ravnali kar se da ekonomično. Na naslednji spletni strani si lahko poiščete več informacij o prednostih postavitve toplotnih črpalk https://www.prava-klima.si/toplotne-crpalke/.  Prednosti, ki jih ponujajo toplotne črpalka je premišljena investicija v način ogrevanja, saj si na ta način zmanjšate stroške ogrevanja. Trenutno lahko koristite možnosti, ki jih ponuja subvencioniranje Eko sklada. Na ta način si lahko povrnete tudi do 50% samega vložka nakupa toplotne črpalke.

Vsakdo ki se zaveda vpliva na okolje in posledično problematike tega področja ve, da je odločitev o postavitvi toplotne črpalke odločitev, ki nima vpliva na okolje samo. Toplotna črpalka z izkoriščanjem obnovljivih virov bistveno zmanjšuje emisije CO2. Največja prednost je tudi ta, da toplotna črpalka zavzame bistveno manj prostora in ne potrebuje nobenega dodatnega zalogovnika, kar vam prihrani prostor v hiši.

toplotne črpalke

V primeru, da se odločate za postavitev črpalke lahko izbirate med različnimi načini delovanja črpalke in sicer zrak/voda, kjer uporabljamo energijo zunanjega zraka, voda/voda, kjer uporabljamo energijo vode iz podtalnice, ter zemlja/voda, ki uporablja energijo zemlje, tako imate na voljo tudi bolj učinkovite toplotne črpalke.

Če se odločate za toplotno črpalko, ki za svoje ogrevanje izrablja toplotna vira z podtalnice, potrebujete prosto zemljišče za vgradnjo zemeljskega kolektorja ali pa vertikalne zemeljske sonde. Odločitev o kateri je  vsekakor vredno razmisliti saj vam črpalka omogoča večjo energetsko učinkovitost. Ko so odločamo za postavite toplotne črpalke, je dobro poznati tudi predvideno toplotno izgubo našega objekta. Obiščite razstavni salon izbranega ponudnika toplotnih črpalk in si pridobite si vse potrebne informacije za postavitev črpalke.