Posted on

Preživljanje počitnic nekje v naravi ali v kampu je nekaj najlepšega. To je pravo uživanje, nimaš skrbi, si prepuščen sam sebi, nihče ne gleda kako imaš pospravljeno. Ampak pravo kampiranje je, če kampiraš s šotorom. Nekateri kampiramo že dalj časa, nekateri pa so se letos prvič podali v tak del dopusta. Je pa tudi nekaj takšnih, ki imamo plan se drugo leto podat v kampiranje. Tudi mene je kar nekaj ljudi vprašalo kaj si nabavit za prvič, ker mi smo letos kampirali že 12 leto in to s šotorom. Nekaj o kamp opremi lahko si preberete tudi na tej strani in prav tako kaj naročite https://camp-ing.si/sotori/

šotori

Šotori to je prva stvar, ki jo potrebujete za samo kampiranje. Kakšen šotor je pravi za vas pa je težko povedat. Seveda šotori se dobijo različni, prav tako za različno število oseb. Če ste družina in boste dalj časa na istem mestu ali v gorah ali na morju je dobro, da pogledate družinske šotore. Ti šotori so zelo veliki, imajo po dva ali več prostora. V njem komot spite, poleg tega imate ogromno prostora za prtljago. Vedno pa kupite večjega, če ste vi štiri osebe, vzemite za pet oseb. Takrat boste imeli res dovolj prostora v šotoru za spati. Če so otroci že večji lahko kupite manjša dva šotora ali tri. Vprašajte otroke, če bodo sami spali v šotoru. Ti mali šotori so tudi zelo priporočljivi, ampak nimate veliko prostora za vso opremo.

Šotori naj so kvalitetni, tudi priporočam, da imajo dno. Gledajte tudi, da imajo čim večji vodni stolpec. Če ne pride kakšno večje neurje, nočem vas strašit, ampak na to morate biti tudi pripravljeni, vas bo šotor zdržal zelo dolgo. Nas je prvi šotor zdržal 7 sezon po 10 dni. Imeli smo družinski šotor. Poglejte malo kakšni šotori se vam ponujajo in izberite enega za vaše kampiranje. Boste videli, da je to uživanje in preživljanje počitnic.