Posted on

Ali ste že kdaj slišali za poseg, ki se imenuje sinus lift? Če še niste, vam lahko zagotovim, da niste edini. To je v bistvu kirurški poseg, ki se ga opravi, če hočete nadomestiti zobno vrzel na zgornji čeljusti in pa potem se opravi ta poseg, ker nimate ustrezne višine kosti. Če vas zanima še več pa kar berite dalje in se tako informirajte o celotnem posegu.

sinus lift

Sinus lift je torej operativni poseg. Zdravniki zagotavljajo uspešnost posega, tako da se ne rabite bati, da bi bil poseg neuspešen. Tudi poteka brez kakšnih komplikacij. Seveda pa naredijo prej zdravniški pregled in tako tudi izločijo bolnike pri katerih bi bil poseg neuspešen. Zato tistih niti ne dajo na operacijo, ker se jim zdi brez veze. Se pa sinus lift uporablja že skoraj 40 let, tako da to ni nekakšen nov poseg, s katerim bi se komaj začeli ukvarjati oziroma ga začeli komaj opravljati. Vsa ta leta vam lahko povejo, da se ne rabite bati, da bi lahko šlo zagotovo kaj narobe in da bi bil poseg neuspešen. Naj pa še povem, da ima ta poseg tudi slovensko ime in to je dvig sinusnega dna. Mogoče ste pa že slišali za poseg, zdaj ko še veste slovensko ime. Če hočete res super izkušnjo s sinus lift posegom pa obiščite kirurgijo Debevc. Tukaj delajo odlični kirurgi.

Naj vam povem, da je seveda kost ki bo vstavljena umetna in ne prava. Kost dajo na mestu ličnikov in kočnikov. Razlogov zakaj nimate ustrezne višine kosti je kar nekaj. In zaradi teh razlogov morate pa potem tudi na dvig sinusnega dna. Nekje 10 dni po posegu pa boste obiskali kirurga, ki vas je operiral, da preveri kako poteka celjenje. Ne skrbite pa da bi vas bolelo, saj boste dobili tudi tablete po posegu, za bolečine in pa tudi antibiotike.