Posted on

Zagotovo ste že slišale za alternativo higienskim vložkom in tamponom, imenovano menstrualna skodelica. Trenutno se na trgu, poleg ostalih menstrualnih skodelic najde menstrualna skodelica Intimina, ki je izredno priročna, zdravju in okolju prijazna, higienična, varna in ekonomična. Menstrualna skodelica Intimina je menstrualna skodelica švedske blagovne znamke, ki ponuja izdelke izdelane in namenjene izključno intimnemu zdravju žensk. Menstrualna skodelica Intimina je namenjena vsem ženskam, tako najstnicam kot ženskam v menopavzi. Blagovna znamka Intimina se je osredotočila na dva področja delovanja in sicer menstruacija in trening mišic medeničnega dna. Tako menstrualna skodelica Intimina kot vsi ostali izdelki iste blagovne znamke se proizvajajo na odgovoren in okolju prijazen način. Z drugimi besedami, Intimina blagovna znamka proizvaja izdelke s procesi, ki koristijo manj energije, manj vode in manj materialov.

Menstrualne skodelice so na trgu že več desetletij, mnoge ženske pa so do njih še vedno nekoliko zadržane in skeptične. Zakaj? Ker o njih krožijo mnoge polemike in pomisleki. Večina je do menstrualnih skodelic zadržana, saj mislijo, da je vstavljanje in nošenje menstrualne skodelice neprijetno in boleče, da je moteča med aktivnim preživljanjem prostega časa in med spanjem, da jih je nemogoče uporabljati na javnih straniščih in da je vakuum, ki se ustvari ob vstavljanju menstrualen skodelice v nožnico, škodljiv. Vendar pa so vse to miti, ki že vrsto let krožijo v družbi. Menstrualne skodelice so namreč izredno enostavne za uporabo, za izredno higienične, narejene iz 100 % mehkega in telesu prijaznega medicinskega silikona, ki ne vsebuje parabenov, hipoalergenov in lateksa, hkrati pa ne vsebujejo drugih kemikalij, vlaken in belil. Ob pravilni namestitvi jih sploh ne čutimo, zato nas ne ovirajo niti pri spanju, športnih aktivnosti, potovanjih, niti pri plavanju. Ob vsem skupaj pa so tudi izredno prijazne do okolja. Namenjene so večkratni uporabi, ena menstrualna skodelica Intimina pa vam bo služila tudi do 10 let.

Menstrualna skodelica Intimina je izredno enostavna za uporabo in za čiščenje. Vsebino menstrualne skodelice zlijemo v straniščno školjko, skodelico pa preprosto očistimo s splakovanjem z vodo ali pa s pomočjo čistilnega robčka. Posledično je uporaba menstrualne skodelice izredno praktična, preprosta, hitra in higienična. Menstrualna skodelica Intimina vam zagotavlja kar do 12 urno zaščito, zato se lahko poslovite od menjavanja intimnih vložkov in tamponov na vsake pol ure.