Posted on

Imate doma stroje, ki pa delujejo na tlak. Ali si bi radi sami napolnili gumo na tlak. Nekaj si lahko pogledate tudi na www.pentiv.si/, mogoče najdete koristne informacije, pri vaši zbiri. Edina rešitev je, da si doma omislite kompresor, tako boste vse delali brez problema. Kompresorji doma so vedno bolj priljubljeni, saj si z njimi lahko marsi kaj začnemo ter nam olajšajo delo.

kompresorji

Mogoče si mislite, da je kompresor velik stroj ali naprava in da za njo nimate prostora. Sploh ni res, odvisno je kakšen kompresor si želite in zakaj ga boste uporabljali. Kompresorji delujejo, kot pumpa. Z njimi si lahko napolnimo pnevmatike, da ne rabimo vedno hodit na bencinske črpalke in včasih stat v vrsti. Lahko se odločimo za batne, vijačne ali zračne kompresorje. Če ga boste uporabljali doma ali pa če imate kakšno manjšo podjetje je batni kompresor prav primeren za vas. Za kaj večjega pa uporabite vijačni kompresor. Kompresorji so tudi zelo uporabni pri zobozdravnikih. Ja, tudi pri njih uporabljajo kompresorje, da vam lahko urejajo zobe.

Če imate doma udarni vijačnik ali kakšno drugo orodje na zrak so kompresorji zelo dobra izbira. So narejeni tudi tako, da jih lahko prelagate brez skrbi. Tudi za zračno pištolo za spihavanje je kompresor zelo priporočljiv. So pa kompresorji oljni ali brezoljni. Dobro premislite kakšen kompresor bi radi imeli doma ali v delavnici. Ne kupujte poceni kompresorja, raje se pozanimajte o kvaliteti, naj vam pomagajo strokovnjaki na tem področju.

V večjih industrijah imajo vijačne, saj so tudi večji in morajo non stop delovati. Ti se ne premikajo po prostoru, saj jih ne moremo vedno prenašati . v industrijah jih imajo za delovanje več, da delo poteka hitreje in lažje.