Posted on

Vsi vemo, da dajejo kamini neko domačnost, bližino in toplino našemu stanovanju v hladnih zimskih dneh, zato če ravno razmišljate o novem načinu ogrevanja vašega majhnega stanovanja, so kamini na bioetanol prava odločitev za vas. To so kamini, ki za svoje ogrevanje ne potrebujejo nobenega dimnika, ker ne nastaja nobenega dima med izgorevanjem alkohola. Največ se ga uporablja pri nizko energijskih in pasivnih gradnjah (ki temeljijo na varnost okolja in na varčnost), zaradi manjšega oddajanja toplote, kot pri pečeh na drva. Kamini na bioetanol vrhunske kakovosti, so na razpolago pri podjetju Pečarstvo Hrovat kamini in peči. V ponudbi imajo široko izbiro kaminov priznanih evropskih proizvajalcev, kot so Planika, Spartherm ebios in Glammdire, zato tudi, če ste še tako zahtevni, se bo pri njih našel kamin primeren za vas in vaše potrebe.

Kamini na bioetanol torej niso ravno najboljša izbira, če želite ogrevati neko veliko stanovanje, zato se takrat raje odločite za kamine na drva. Ima pa zelo veliko drugih prednosti, ko so na primer to, da znajo popestriti dom in za njih ni potrebna nobena gradnje dimnika, sekanja in skladiščenja drv… Prav tako, se pri gorenju izloča samo vodna para in ogljikov dioksid, kar je primerno za pasivne in nizko energijske gradnjo, kot smo že zgoraj omenili.

Preden se sploh odločite za nakup, se najprej pozanimajte ali so kamini na bioetanol primerni za vaše stanovanje, in če imate sploh dovolj prostora. Če sami ne veste kako vse skupaj to poteka, lahko za strokovno mnenje vprašate podjetje Pečarstvo Hrovat, ki vam bo vse razložilo in pomagalo priti do najboljše rešitve. Na njihovi spletni strani in lahko pogledate še druge načine ogrevanje, kateri bi vam mogoče bolje sedli. Kamini na bioetanol so res dobra odločitev, katere ne boste obžalovali, zato si zagotovite enega že danes, pri podjetju Pečarstvo Hrovat kamini in peči.