Posted on

Zdravje je nekaj najpomembnejšega in je največja vrednota, ki jo imamo. Pogosto pa ljudje pozabijo, da je zdravje povezano tudi s stanjem našega zobovja. Zobni karies in vnetje dlesni sta dve težavi, ki lahko povzročata težave celotnemu organizmu. Pogosto pa se spregleda, da ti dve nadlogi nastaneta zaradi krivih ali kako drugače neustrezno postavljenih zob. V nadaljevanju bomo pojasnili, zakaj so pomembni ravni zobje in kako je storitev Invisalign lahko koristna za izboljšanje vašega zdravja in počutja.

Večina ljudi obišče ortodonta zaradi estetskih napak na zobovju. S poravnavo zob si želi izboljšati videz in tako dvigniti svoje samozaupanje in samozavest. Vendar izkušeni ortodonti vedo, da estetika ni edini, predvsem pa ne ključni razlog za ortodontske posege. Pri neporavnanih zobeh, ki so bodisi pretesno skupaj ali postavljeni postrani, je ustna higiena otežena. Zaradi oteženega čiščenja pa prihaja do vnetij dlesni, ki krvavijo. Vnetje dlesni strokovno imenuje gingivitis, ki sčasoma vodi v parodontozo in izpadanje zob. Ni pa to edini težava, saj v bistvu vnetje dlesni predstavlja rano v telesu, skozi katero bakterije vdirajo v krvni obtok.

Zato je poravnava zob pomembna tudi iz splošnega zdravstvenega vidika. Do poravnanih zob pa ni več edina pot klasični kovinski zobni aparat, tako kot je bilo to še pred desetletjem ali dvema. Najsodobnejši način poravnave je zobni aparat Invisalign, ki je praktično neviden. Gre za folije, narejene iz posebnih materialov, ki se nataknejo na zobe in jih vaši sogovorniki skoraj ne bodo opazili. Poleg nevidnosti ima sistem še kup drugih prednosti. Nekoč se je z Invisalignom opravljalo le manjše ortodontske nepravilnosti, medtem ko se danes odpravljajo tudi večje težave. Pri Invisalignu v sodelovanju z lokalnim ortodontom pripravijo serijo različnih snemnih opornic, ki se nato menjujejo, dokler se ne doseže popolnega nasmeha. Ob tem so zagotovljeni še vsi predpogoji za dobro zdravje.

V članku smo vam razkrili, da je za splošno počutje poleg zdrave prehrane in rednega gibanja pomembna tudi ustna higiena, če pa je ta otežena, je ena od možnih rešitev namestitev zobnega aparata Invisalign, ki vaše zobe ustrezno poravna, omogoči boljše in uspešnejše ščetkanje zob ter tako prispeva k izboljšanju vašega zdravja.