Posted on

Ko prihajajo mrzli dnevi, postane naše zdravje tudi drugačno. Večkrat postanemo prehlajeni, vedno nekaj smrkamo in podobno. To ni kriv mrzli zrak, ampak mi se preveč zadržujemo v notranjih prostorih in nam imunski sistem pade. Nekaj lahko pogledate tudi na to stran https://biokatka.si/kategorija/prehranska-dopolnila/imunski-sistem/ In si kaj nabavite za vašo odpornost.

imunski sistem

Čez poletje smo dosti več zunaj, se sprehajamo, hodimo v naravo. Ko pa pridejo mrzli dnevi, pa se nekako skrijemo v stanovanje, ven gremo če je le nujno. To ni prav, tudi takrat se bi morali gibat iti v naravo na sprehod. In zato naš imunski sistem postane malo drugače, rečemo da nam pade. Začnemo čutit posledice, kot je prehlad, iz nosa nam teče, nimamo več toliko kondicije. Takrat bi morali malo bolj zdravo jesti, več zelenjave, mogoče sadja, lahko pa ga okrepimo tudi z kakšnimi dodatki, ki jih danes lahko najdemo povsod v drogerijah ali lekarni. Tako boste mogoče bolj zdravi čez zimske dni, vseeno pa razmišljajte tudi o kakšnem sprehodi po naravi.

Mogoče se kdo vpraša, kaj je sploh imunski sistem? Je nekak mehanizem oziroma obramba pred škodljivimi organizmi. Ščiti nas pred virusi, bakterijami, paraziti, ki nam večkrat povzročijo prehlad ali druga bolezenske znake. Imunost nekako že podedujeo od svoje matere ter ga lahko gradimo celo svojo življenje. Za dober imunski sistem je zelo dobra zelenjava, sadje, zdrava hrana in veliko gibanja. Od vsakega se imunski sistem zelo razlikuje, saj se ljudje različno gibamo, nekateri radi kadijo, nekateri res živijo zdravo življenje in sploh nikoli ne vejo, da jim pade. Tako nekako bi morali vsi živeti, ampak ne moremo saj smo drugačni in mogoče nekateri malo trmasti.

Vsaj v zimskih dneh lahko nekaj naredite za sebe. Ali boste zdravo jedli ali pa si nekaj kupite v lekarni ali v kakšni drogeriji. Mogoče vas ne bodo napadle bakterije in boste čez to zimo zdravi brez prehlada ali kihanja.