Posted on

Epilacija je postopek trajnega odstranjevanja nezaželenih dlak, to pa lahko dosežemo s tem da uničimo lasni mešiček. Več o tem na https://beautybreak.si. Včasih smo ljudje to izvajali z dovajanjem točno določene frekvence električnega toka, ampak to smo morali narediti z vsakim lasnim mešičkom posebej, kar pa je trajalo zelo veliko časa. Epilacija danes poteka s pomočjo laserjev, torej z lasersko metodo odstranjevanja dlak. Ker se za ta postopek uporablja svetlobna energija, tega imenujemo foto epilacija. Namreč pri tem postopku se svetlobna energija, ki je sproščena z vsakim posameznim strelom, veže na temno barvilo v naših dlakah, ki jo imenujemo melanin. Torej ko se ta energija veže na dlako, se ta energija iz svetlobne pretvori v toplotno, nato pa potuje po dlaki navzdol vse do lasnega mešička, tam pa ga zaradi prevelike količine te toplotne energije trajno uniči.

epilacija

Za epilacijo se ljudje odločajo ravno zaradi tega, ker je ta najučinkovitejši postopek odstranjevanja dlak. Ta postopek ob enem zagotavlja tudi dolgotrajne rezultate. Ta pa se razlikuje od depilacije v tem, da je ta epilacija bistveno manj boleča in tudi sama koža nanjo ne odreagira tako zelo burno kot pa na depilacijo, torej na tretmaje, kjer se uporablja vosek, sladkorna pasta itd.

Vsaka izvedena epilacija vam zagotavlja popolno odstranjevanje dlak, namreč vsaka izvedena epilacija nam zagotovi odstranitev vsaj od 30% do 50% vseh dlak, ostanejo pa seveda tiste, ki so v postopku rasti, ko je ta postopek izvede. Torej ta postopek ne deluje na dlake, ki so v fazi rasti oziroma v fazi anagena. Ko je dlaka v tej fazi, ima ta največ temnega pigmenta, na katerega pa se med epilacijo veže svetlobna energija, ki jo sprostimo iz laserja, več kot se te svetlobne energije naveže na dlako oziroma natančneje na melanin v dlaki, hitreje se bo ta dlaka uničila in boljši bodo nastali rezultati, saj bo tudi postopek uspešnejši.