Posted on

CNC obdelava (https://www.lkr.si/sl/strojna-obdelava/) zajema napredno obdelavo kovin v najrazličnejše namene. Zajema postopke, kot so CNC struženje, CNC rezkanje, induktivno kaljenje in valjanje ter rezanje navojev. Na tak način se izbrano kovino pripravi za nadaljnjo uporaba in druge obdelovalne procese. V slovenskem podjetju LKR pa so specializirani za proizvodnjo tehnološko zelo zahtevnih ulitkov in ognjeodpornih keramičnih izdelkov. Zato je tudi njihova CNC obdelava tehnološko napredna, pri svojem delu pa sledijo najnovejšim trendom in smernicam s področja industrijske obdelave kovin in drugih materialov.

Sodobna tehnološka rešitev

Sodobni tehnološki procesi težijo k avtomatizaciji in robotizaciji, to pa prinaša tudi veliko boljše končne rezultate. Slednje pa velja tudi za podjetje LKR. Njihove storitve zato koristijo vsi, ki pri svojih izdelkih zahtevajo najvišjo natančnost in kakovost. Pri svojem delu uporabljajo vrhunski sistem za oblikovanje kovin Shaw.

In zakaj je CNC  obdelava tako priljubljena? CNC ali računalniško numerično krmiljenje je del najnovejše tehnologije obdelave kovin, ki prinaša izjemne rezultate. CNC program, ki vsebuje natančen popis poteka obdelave na stroju, predstavlja vhodne informacije, ki jih CNC krmilnik potrebuje za krmiljenje obdelave. Na ta način se zagotovi zares natančno, hitro in učinkovito delo, brez napak, ki bi jih sicer lahko naredila človeška roka. Cilj CNC sistema je popolna avtomatizacija delovnega procesa, zaradi česar so končni izdelki izdelani brez morebitnih odstopanj, sam proizvodni proces pa je 100% ponovljiv v vsakem trenutku.

Ta moderna tehnologija pa poleg vseh drugih prednosti prinaša tudi odličen način za odpiranje novih delovnih mest, ki zahtevajo visoko usposobljen in tehnološko šolan kader. Napredni programi namreč uporabljajo visoko specializirane sisteme, kot je na primer CAD-CAM. Ta pa zahteva specialista z veliko znanja in izkušnjami. S pomočjo CNC obdelave lahko dokončajo samo strojno obdelavo, se lotijo predobdelave kovinskih elementov, izdelajo najrazličnejše komponente ali se lotijo pogodbene obdelave. Za CNC obdelavo kovin se zato odločijo vsi tisti, ki pri svojem delu prisegajo na maksimalno natančnost, kvaliteto in učinkovitost.