Posted on

Iščete dragoceno in unikatno darilo za brata, sestro ali koga drugega, ki vam veliko pomeni? Se v kratkem poroči kdo od vaših bližnjih in ne veste, kaj mu dati za darilo? Bi radi nekoga presenetili z res edinstvenim darilom? Potem so zlate ploščice super ideja. Cena zlata je namreč že lep čas kar lepa in če zna oseba s tem rokovati, lahko iz nje iztrži kar lepo vsoto denarja.

cena zlata
Že imate svoje zlate ploščice?

Zlato je že od nekdaj zelo priljubljen element in se ga uporablja za različne stvari. Približno polovico vsega zlata se porabi za izdelavo različnih vrst nakita in dekorativnih elementov – od uhanov, zapestnic, verižic, brošk, medalj, pokalov, okvirjev slik pa vse do najbolj luksuznih predmetov. Zelo se splača kupiti tudi zlate palice, ploščice ali kaj podobnega, saj zlato ohranja svojo vrednost in se da s tem zelo lepo zaslužiti. Dalje se zlato uporablja tudi v medicini in zobozdravstvu (za izdelavo zobnih kron, mostičkov itd.), pri izdelavi prestižnih oblačil ali pa v kulinariki za okrasitev pijač, kozarcev ali česa drugega. Ja, zlato je res vsestransko in je med ljudmi zelo priljubljeno. Popularni so zlati poročni prstani, zlate verižice in zapestnice se podarja ob krstu, obhajilu, birmi … Ena izmed boljših lastnosti zlata je ta, da je dokaj enostaven za oblikovanje, zato se lahko na prstane, zapestnice in podobne stvari tudi kaj vgravira, na primer datum poroke, ime itd.

Cena zlata sicer rahlo niha, odvisna pa je od več dejavnikov, med katerimi je gotovo pomembna inflacija, res pa je, da vrednost zlata v kriznih časih pada počasneje kot vrednost denarja, zato se vsekakor splača imeli kakšno zlato ploščico ali dve doma in ju premišljeno uporabiti. Če imate radi zlato, potem ne odlašajte in investirajte v zlate ploščice, če pa ste bolj za lepoto, pa si kupite kakšen lep zlat nakit.