Posted on

Bolečine so naša najhujša nadloga, ko se nam pojavijo. Vedno si najprej nekako pomagamo sami, potem pa se odpravimo do zdravnika. Prav tako je pri bolečinah v križu. Mislim, da je že vsak občutil bolečine v križu, saj ta bolečina ne rabi biti velika in močna. Že otroci včasih potarnajo, da jih boli hrbtenica oziroma križ. Nekaj o težavah si lahko preberete tudi na tej strani https://www.semos.si/bolecine-v-krizu/ mogoče vam katera informacija pride prav. Največ krat pride do težav zato, ker smo preveč v sedečem položaju in nam hrbtenica to sporoča.

Vsak reče, da ima bolečine v križu, malokdo omeni hrbtenico. Ampak križ je hrbtenica, to pomeni da nas spodnji del hrbtenice boli. Saj v današnjem času tudi ni čudno, da nas pogosto boli hrbtenica. Večinoma vas je v službi v sedečem položaju, nato se pelješ domov spet v sedečem položaju. Prideš domov se sedeš k kosilu spet sediš in potem ni čudno, da imamo bolečine v križu. Potem so tukaj telefoni, računalniki in vedno sedimo kar pa ni dobro za našo hrbtenico. Ni pa za bolečine krivo samo to, je še tukaj kar nekaj drugih dejavnikov. Tukaj so tudi poškodbe hrbtenice, ki se zgodijo na različne načine.

bolečine v križu

Poškodba hrbta se lahko zgodi zelo hitro. Niti ne pričakujemo, ko lahko pride do kakšne težave. In seveda bolečine v hrbtenici bodo ostale za vedno. Vedno, ko rečemo, da imamo bolečine v križu se primemo za spodnji del hrbtenice. Saj tukaj najprej začutimo ostro bolečino, ki se tudi lahko stopnjuje. Če pride ta bolečina sama od sebe in se samo stopnjuje, je najboljše da se oglasimo pri zdravniku. Bo on ocenil stanje in nas napotil dalje, če bo moral. Če pa je ta bolečina od kakšne poškodbe pa včasih ne moremo nič narediti, kot pa si pomagati s kakšnimi proti bolečinskimi tabletami.