Posted on

Kakšna je vaša tehtnica? Gre za kvalitetno napravo, ki vedno natančno izmeri težo neke snovi ali stvari, ki jo položite nanjo? Se morda sploh ne zavedate, ali je točna ali ne? Tehtnica je nekaj, kar mora biti točno v določenih primerih, vsekakor pa v drugih ni ravno potrebno, da vedno izmeri do grama natančno neko težo. Vsekakor je prav, da se zavedate, da je naprimer v gospodinjstvu pomembno, da se pravilno izmeri količino oz. težo neke sestavine, ki se jo uporabi pri kuhanju, toda to še ne pomeni, da če se boste kdaj pa kdaj malo zmotili, ali pa se bo na mesto vas zmotila vaša tehtnica, da bo sedaj konec sveta. Verjetno jed ne bo tako popolna, kot bi lahko bila, če pa pogledamo iz nasprotne strani pa se lahko zgodi, da bo še celo šlo na bolje.

tehtnica

V farmaciji pa je zadeva precej drugačna. Tam mora biti tehtnica vedno brezhibna in mora vedno kazati točne rezultate, saj se v nasprotnem primeru lahko zgodi nekaj ekstremno slabega. Si predstavljate kako neki bi izgledalo, če ne bi imeli natančno odmerjene količine nekega zdravila, ki ga morate uživati? Pa to bi verjetno pomenilo pravo malo katastrofo, se vam ne zdi? Tehtnica tako v farmaciji igra izredno pomembno vlogo in če ste zaposleni v tej stroki verjetno veste, da si niti pod razno ne smete privoščiti, da bi nekaj narobe izmerili, saj ima lahko takšna napaka katastrofalne posledice.

Tehtnica, ki se torej uporablja doma, za tehtanje sestavin v kuhinji ne potrebuje previsoke natančnosti. Če nekaj izmeri do grama natančno to velja, da je ta tehtnica dobra in da je vsekakor primerna za tako uporabo.